Головна » 2014 » Квітень » 17 » Ризик та проблеми залежності
14:25
Ризик та проблеми залежності

Спірні твердження

Навряд  чи в нашому суспільстві знайдеться людина, яка не знає про шкідливість алкоголю чи наркотиків. Проте, ці речовини все ж приваблюють  людей і особливо підлітків, стаючи в  подальшому згубними для  багатьох з них.

      Саме з метою пропаганди здорового способу життя Фахівці з соціальної роботи районного центру СССДМ  провели заняття з елементами відеолекторію  для підлітків, які стоять на внутрішньошкільному обліку, на тему «Ризик та проблеми залежності». В ході заняття з учнями було проведено анкетування «Спірні твердження», метою якого було виявлення рівня поінформованості учасників з проблем, пов΄язаних  з вживанням наркотиків.

      Нажаль, підлітки групи ризику не в змозі самостійно усвідомити всю небезпеку, яку несуть  в собі алкоголь, куріння, наркотики. А деякі діти просто не вміють відстоювати свою точку зору, і через свою невпевненість відмовлятися від вживання цих речовин. Саме тому ФСР запропонували учням послухати інформаційне повідомлення «Етапи набуття навичок упевненості». Важливим було донести підліткам, що часто слово «Ні» та відмова від «привабливих» пропозицій демонструють твердість характеру, а не м΄якість і нерішучість.

       Не так легко вийти на контакт  з підлітками, в яких є прояви девіантної поведінки. І дуже прикро, що в їх шкільних сумках  замість підручників та зошитів лежать цигарки та сірники. Та все ж фахівці з соціальної роботи центру спромоглися знайти спільну мову з кожним і встановити довірливі відносини в ході індивідуальних бесід.

Фахівці із соціальної роботи з батьками підлітків, що стоять на внутрішньошкільному обліку, провели індивідуальні бесіди під час обстеження житлово-побутових умов сімей та вивчення мікроклімату в родинах. Так, з батьками учнів було проведено роз΄яснювальну роботу щодо упередження вчинення правопорушень їхніми дітьми та здійснення відповідального контролю за станом їх навчання та поведінки. Даним сім΄ям були запропоновані інформаційно-просвітницькі матеріали, які стосуються профілактики негативних явищ та відповідального батьківства.

Категорія: Заходи | Переглядів: 413 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: