Головна » 2017 » Серпень » 10 » Робота соціальних служб щодо виявлення раніх ознак складних життєвих обставин
14:49
Робота соціальних служб щодо виявлення раніх ознак складних життєвих обставин

Сьогодні спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, соціальним працівником територіального центру соціального обслуговування було здійснено плановий виїзд у територіальну громаду с. Киселиці, з метою виявлення та запобігання складних життєвих обставин, контролю за цільовим використанням коштів при народженні дитини, підготовки до нового навчального року в сім’ях, які перебувають на обліку як сім'ї, що опинилися у складних життєвих обставинах та сім’ях опікунів/піклуваальників.

В ході проведеної роботи було відвідано 11 сімей (29 дітей), з яких - 1 сім'я, яка опинилися в складних життєвих обставинах ( 7 дітей), 4 багатодітних сім'ї (12 дітей), 2 опікунських сім'ї ( 2_ дитини), а також , - 4 сім'ї, де є новонароджена дитина.

За результатами проведеної роботи, членам сімей було надано ряд соціальних послуг стосовно підвищення виховного потенціалу сім'ї, формування навичок усвідомленого батьківства, шанобливого ставлення до здоров'я дітей, профілактики рецидивної злочинності, шкідливих звичок, попередження насильства в сім'ї, планомірного та раціонального використання коштів, підготовки до осінньо-зимового періоду (підготовка до пічного опалення, забезпечення дровами тощо).

 Також, було поінформовано з правових питань щодо пільг багатодітним сім’ям. За результатами обстеження було складено акти житлово – побутових умов проживання кожної сім'ї та акти щодо перевірки цільового використання коштів  з оцінками потреб сімей. На момент здійснення перевірки  фактів нецільового використання державної допомоги при народженні дитини не виявлено.

Робота в даному напрямі  здійснюватиметься й надалі..

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 337 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: