Головна » 2014 » Серпень » 5 » РОЛЬ СІМ’Ї У ВИХОВАННІ ДИТИНИ
15:19
РОЛЬ СІМ’Ї У ВИХОВАННІ ДИТИНИ

РОЛЬ СІМ’Ї У ВИХОВАННІ ДИТИНИ

На базі Селятинської  сільської ради 05.08. 2014 року проведено консультацію для батьків, що мають низький виховний потенціал батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків: «Роль сім’ї у вихованні дитини». Взяли участь представники сільської ради, батьки, спеціалісти РЦСССДМ, ССД, сектору молоді та спорту.

Учасникам даного заходу було повідомлено про закони та правила існування сім’ї, про гармонійні взаємини між батьками та дітьми, про значення їх спільної діяльністі для повноцінного розвитку сімейних стосунків. Роль сім’ї у вихованні дітей — велика і відповідальна. Особливу увагу було приділено тому, що батьки є першими вихователями, які зміцнюють і загартовують організм дитини, розвивають її мову і мислення, волю і почуття, формують її інтереси, прагнення, смаки, здібності, виховують любов до знань, допитливість, спостережливість, працьовитість. Сім’я в доступних їй межах і формах здійснює завдання розумового, морального, естетичного і фізичного виховання дітей, дбає про їх гармонійний розвиток. На зустрічі обговорювалися  засоби сімейного виховання такі, як вплив атмосфери сімейного життя, її трудового укладу, громадянської зрілості, культури взаємовідносин; використання трудових традицій сім’ї; організація життя дитини в сім’ї: режим, обов’язки, вимоги, участь дітей в домашній роботі, піклування про навчальну діяльність школяра; організація дозвілля дітей. 

Проводились тренінгові вправи для батьків «Культура взаємин батьків і дітей», які спрямовані на підвищення культури взаємин батьків і дітей, удосконалення умінь і навичок культури спілкування з дітьми, уникнення конфліктних ситуацій, налагодження позитивного психоемоційного стану сім’ї.

Працівникки  РЦСССДМ та ССД намагалися донести батькам, що сім’я не просто важливий, а й необхідний, незамінний, глибоко специфічний фактор соціалізації особистості. Протягом всього життя людини сім’я є найважливішим компонентом мікросередовища, а для дитини, особливо в перші роки її життя, вплив сім’ї домінує над усіма іншими впливами, значною мірою визначаючи весь життєвий шлях дитини у майбутньому.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 470 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: