Головна » 2018 » Березень » 27 » Розпочато інформаційно-просвітницьку кампанію «Візьми дитину у свою родину»
14:57
Розпочато інформаційно-просвітницьку кампанію «Візьми дитину у свою родину»

Діяльність районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді спрямована на влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.

З метою популяризації сімейних форм виховання дітей, формування позитивного іміджу інститутів сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування районним центром соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді з березня 2018 року розпочато інформаційно-просвітницьку кампанію «Візьми дитину у свою родину». Впродовж кампанії, яка буде тривати до кінця травня, проводяться зустрічі з колективами установ, організацій району та небайдужих громадян.

Пошук кандидатів в опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні батьки та наставники для подальшого влаштування дітей, не припиняється. У районі уже функціонує 5 прийомних сім’ї, в яких виховується 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Працівник центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно здійснює соціальне супроводження прийомних сімей. Прийомним батькам надаються соціально-педагогічні, психологічні, інформаційні послуги з питань виховання дітей.

Нагадаємо що прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення прийомної сім’ї, прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

Принагідно повідомляємо, що 1 сім’я вже пройшла курси для потенційних кандидатів у прийомні батьки прийомної сім’ї (листопад 2017 року), на даний час 1 подружжя проходить курси кандидатів на прийомну сім’ю в м. Чернівці при ОЦСССДМ, а ще 1 сім’я у процесі збору документів та проходження курсів (у травні-червні 2018 року).

При бажанні надати любов, турботу та прийняти до своєї родини дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, просимо звертатись до районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді за адресою: вул.Українська 180, 3 поверх, тел:2-22-12

Категорія: Акції | Переглядів: 327 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: