Головна » 2013 » Вересень » 4 » Розвиток особистості в неблагополучній сім’ї
17:51
Розвиток особистості в неблагополучній сім’ї

      03.09.2013 

Розвиток особистості в неблагополучній сім’ї

        Благополучна сім'я є найсприятливішим соціальним середовищем для повноцінного розвитку дитини, так як в свою чергу неблагополучний стан сім'ї практично завжди призводить до дисгармонії в розвитку її особистості.

         Існує чимало класифікацій сімей за їхнім ставленням до благополуччя чи неблагополуччя. Неблагополучна сім'я — це, насамперед, сім'я з дефектами виховання, серед яких типовими є: конфліктні стосунки між батьками, погане ставлення батьків до дитини, відсутність часу для занять з дитиною, помилки у вихованні, низький загальнокультурний рівень батьків чи низький рівень виховного потенціалу сім'ї.

        Чим меншою є дитина, тим важчою для неї є ситуація соціального розвитку в неблагополучній сім'ї. Дітям притаманно копіювати вчинки, думки та почуття дорослих, а насамперед — своїх батьків. Стиль життя батьків так впливає на дітей, що впродовж усього свого життя вони знову і знову його повторюють. Підсвідома «батьківська програма» діє все життя і формує життєву мету переконання, цінності, моделі поведінки.

        Зважаючи на несприятливі умови життя в неблагополучній сім'ї, цілком закономірним є той факт, що діти з таких сімей найчастіше потрапляють до «групи ризику». Такі діти опиняються в ситуації, коли повною мірою не реалізуються їхні права — право на рівень життя, необхідний для повноцінного розвитку, та право на освіту.

       Тому задля вирішення  проблеми утворення неблагополучних сімей, саме батькам необхідно відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків стосовно дітей, вчитися самостійно вирішувати проблеми, та не допускати їх до ускладнення, задля того, щоб власними бездіяльністю та безвідповідальністю не перетворити власну сім'ю в кризову.

        Для отримання додаткової інформації задля вирішення будь-яких питань чи проблем подібного характеру, звертайтеся до районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою

вул.Українська 180  або за телефоном 2-22-12!

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 704 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: