Головна » 2018 » Березень » 14 » Щаслива сім'я починається з любові
15:00
Щаслива сім'я починається з любові

ЩАСЛИВА СІМ’Я ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЛЮБОВІ

З метою підвищення виховного потенціалу батьків, налагодження відносин між членами родини, розвитку навичок безконфліктного спілкування, в рамках роботи «Школи відповідального батьківства» службою у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для сімей, що опинились в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги проведено інформаційно-просвітницьку зустріч з елементами відеолекторію на тему «Дружня родина – щаслива дитина» за участі керівника апарату РДА Марії Яків’юк.

До проведеного заходу активно долучилися соціальні партнери – КЗ «Путильська районна лікарня» (Олена Карпенко), Бюро правової допомоги (Карапко С.І.), районний центр зайнятості (Горбан А.С.), ювенальна превенція (Ямницький М.О.), управління соціального захисту населення РДА (Ревуцька М.І.).

Присутні батьки мали змогу ознайомитися з питаннями  проходження медичного огляду дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах; порядком призначення та виплат державної соціальної допомоги на дітей; можливості працевлаштування жінок, що мають дітей до 6 років; впровадження соціальних послуг для потерпілих від домашнього насильства; відповідальністю батьків за неналежне виховання своїх неповнолітніх дітей. Подача матеріалу тісно перепліталася із запитаннями від матерів. Увазі учасників зустрічі було презентовано проект «Сімейне виховання та психічне здоров’я дітей». В результаті діалогу вони мали змогу підвищити свої знання з вищезазначених сфер та ознайомитися з причинами шкільного булінгу та його наслідками.

 

       Окремо було проаналізовано роботу з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставин та порядок ведення службою у справах дітей обліку дітей.

        Під час заходу спеціалісти разом з батьками розглядали та аналізували питання методів виховання дітей, цінність сімейних традицій, розкривали  сильні сторони, на які можна спиратися при вирішенні конфліктних ситуацій. На заході розглядали визначення поняття «насильства», види та наслідки його прояву, відповідальність згідно чинного законодавства, що повинен знати і уміти постраждалий від жорстокості і насильства та свідок скоєння насильства; формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, свідоме ставлення до власного здоров’я та здоров’я власних дітей.

Після завершення зустрічі кожен з батьків отримав пам’ятку «Десять кроків, щоб стати кращими батьками» та соціальну продукцію від РЦСССДМ, ССД, бюро правової допомоги.

Сподіваємося, що учасники зустрічі отримали знання та навички, отримали відповідь на поставлені запитання та розрядилися емоційно. Приємно спостерігати за позитивними змінами в усвідомленні батьками необхідності належного виконання батьківських обов’язків по відношенню до власних дітей. Маємо надію, що ці зміни в майбутньому стануть стабільними й довготривалими.

Категорія: Заходи | Переглядів: 275 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: