Головна » 2017 » Липень » 25 » ШУКАЄМО СІМ’Ї, ЯКІ ГОТОВІ У СВОЇХ ДОМІВКАХ ДОГЛЯДАТИ ЗА ДІТЬМИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ
11:25
ШУКАЄМО СІМ’Ї, ЯКІ ГОТОВІ У СВОЇХ ДОМІВКАХ ДОГЛЯДАТИ ЗА ДІТЬМИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ

Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Та є діти, які недобровільно позбавлені цього почуття. І хто виріс у рідній сім’ї, тому важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка залишилася без батьків. Вони позбавлені любові та піклування та один на один постають перед життєвими труднощами.

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. На сьогоднішній день існує багато форм виховання для дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Ми впевнені: найкращий спосіб захистити дитину – це підтримати рідну сім’ю. Завдання сімейного патронату – не дати дитині втратити рідних маму і тата, які через складні життєві обставини не можуть деякий час нею опікуватися.

В той час, як дитина тимчасово (до 3-х місяців) виховується у професійній патронатній сім’ї, соціальні працівники допомагають рідним батькам дитини долати складні життєві обставини, через які її було вилучено: втрата роботи, жорстоке поводження, проблеми з алкоголем тощо. Якщо відновити здатність батьків виховувати дитину неможливо, їй підшукують іншу форму сімейного виховання: усиновлення, влаштування під опіку чи піклування або довгострокову прийомну сім’ю.

Станьте патронатними вихователями!

Перед тим, як розпочати роботу патронатними вихователями, Вам буде потрібно пройти спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволить опанувати всі тонкощі роботи з дітьми.

За надані послуги з догляду та виховання дитини сім’ї виплачується заробітна плата, допомога на дитину та забезпечується постійна підтримка команди професіоналів.

Хто такі патронатні вихователі та як ними стати?

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я під час перебування. Сім’я патронатного вихователя — це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки.

Цілі патронатних вихователів

· створення безпечного середовища для дитини;

· попередження потрапляння дитини до інтернатних закладів;

· задоволення базових потреб дитини в сімейних умовах;

· забезпечення прав дитини;

· виховання та розвиток дитини.

Завдання патронатних вихователів

· забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини в період її перебування в патронатній сім’ї; участь в створенні й реалізації індивідуального плану роботи з дитиною; соціально-педагогічна підтримка дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах; забезпечення належних умов для проживання, харчування, навчання, фізичного та духовного розвитку; сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини; сприяння оздоровленню дитини; створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю і здоров’ю дитини;формування прив’язаностей дитини і її батьків; підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання.

Наразі наше головне завдання — знайти кандидатів у патронатні батьки. Всіх небайдужих, хто зацікавився, просимо звертатися за адресою: смт.Путила, вул. Українська, 180, приміщення районної державної адміністраці

Районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді тел. 2-22-12; служба у справах дітей тел.:2-17-44

 

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 315 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: