Головна » 2014 » Грудень » 5 » СОЦІАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА АДАПТАЦІЯ ОСІБ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ
19:57
СОЦІАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА АДАПТАЦІЯ ОСІБ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

 

«СОЦІАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА АДАПТАЦІЯ ОСІБ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ ДО СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ»: СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ РАЙОНУ СПІЛЬНО ВИРІШУВАЛИ ЯК ДОПОМОГТИ ІНВАЛІДАМ РЕАЛІЗУВАТИ СЕБЕ В ЖИТТІ

5 грудня, на базі Путильського районного  центру зайнятості, в рамках проведення тижня сприяння зайнятості  людей з інвалідністю «Працювати може кожен», зорганізовано проведення засідання  круглого столу на тему: «Соціальна реабілітація та адаптація осіб з обмеженими фізичними можливостями до суспільного життя». Участь в обговоренні прийняли: головний спеціаліст відділу  призначення пільг та допомог  управління праці та соціального захисту населення Наталя Палатайчук, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Фокшек, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Світлана Горбан, заступник директора територіального центру соціального обслуговування Василь Томнюк.

У ході засідання основні акценти зроблено на проблемах, з якими стикаються люди з інвалідністю при пошуку роботи, проаналізовано наявні на сьогоднішній момент вакансії для працевлаштування інвалідів. Спеціалісти  центру зайнятості ознайомили присутніх із системою заходів державної служби зайнятості щодо сприяння працевлаштування осіб з інвалідністю, завданнями, функціями та напрямками діяльності партнерів служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню осіб з особливими потребами. Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації розповіла про організацію в освітніх закладах району роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями. Головний спеціаліст відділу  призначення пільг та допомог  управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації доповіла про  стан соціальної реабілітації та адаптації осіб з обмеженими фізичними можливостями.  До обговорення долучився заступник директора територіального центру соціального обслуговування, який проаналізував діяльність територіального центру щодо осіб з обмеженими фізичними можливостями. Він наголосив на тому,  що нині працівники тер центру докладають максимум зусиль для створення центру для денного перебування дітей з обмеженими фізичними можливостями, що сприятиме фізичному гартуванню таких дітей.

Спільне знаходження шляхів у наданні допомоги людям з фізичними вадами дало поштовх для нових ідей, корисних в першу чергу тим, хто цього потребує.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 433 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: