Головна » 2015 » Червень » 15 » ​Соціальна робота з неповнолітніми, які мають проблеми із законом
10:43
​Соціальна робота з неповнолітніми, які мають проблеми із законом

Соціальна робота з неповнолітніми, які мають проблеми із законом

Неповнолітні, які перебувають у конфлікті із законом, є однією із уразливих груп щодо виникнення проблем із здоров’ям через їх спосіб життя, особливості виховання та соціального середовища.

На базі Путильського РЦСССДМ спільно з представником ССД було проведено групову сімейну нараду з батьками неповнолітнього та самим неповнолітнім, який засуджений до покарання без позбавлення волі.

Тематикою зустрічі було питання відповідальності батьків за виховання дітей та кримінальна відповідальність неповнолітніх в світлі нормативно законодавчих актів. Додатково було проведено індивідуальну роботу з кожним учасником зустрічі – з неповнолітнім – психодіагностична робота (з метою корекції поведінки дитини), з батьками  - бесіда щодо формування позитивної форми поведінки їх дитини, навиків здорового способу життя.

В ході зустрічі учасники мали змогу переглянути тематичний короткометражний фільм «Мрії», а потім - поділитися враженнями від побаченого.  Звісно, у житті кожної людини бувають ситуації, коли складно знайти вихід, і тоді виникає проблема вибору шляху їх розв'язання. Хтось вирішує складні життєві обставини, йдучи по важчому, але законному шляху, а хтось зважується на злочин, вбачаючи в цьому можливість влаштувати своє життя швидко, не прикладаючи зусиль. Так, багато молоді та навіть неповнолітніх опиняється на лаві підсудних і їх мрії розбиваються. Прикра статистика говорить про  22 осіб молодіжного віку, серед яких і 2 неповнолітніх, що засудженні до альтернативних видів покарань.

 Як кажуть мудрі люди: «Кожна людина - це окремий світ. Допоміг одній людині - врятував один із світів!» Саме таке завдання ставлять перед собою спеціалісти центру соціальних служб при здійсненні соціальної роботи, допомагаючи засудженим в оформленні соціальних виплат, пенсій, пільг, поновленні втрачених документів, медичному обстеженні, у постановці на облік у центрі зайнятості, працевлаштуванні та отриманні юридичних консультацій тощо. Розуміючи складність проблеми людей, які увійшли в конфлікт із законом, спеціалісти Центру завжди готові допомогти подолати життєві труднощі. Єдиною умовою співпраці має бути бажання клієнта, бажання змінити щось у своєму житті, бажання жити повноцінно.
      На думку спеціалістів центру соціальних служб, соціальна підтримка з залученням представників державних установ та громадських організацій до вирішення проблем умовно-засуджених, профілактики злочинності формує сприятливе соціальне середовище навколо даної молоді, дозволяє їй змінити погляди на власну поведінку, а отже, і на спосіб життя в цілому. 

Додатково: нині на обліку в РЦСССДМ та ССД перебуває 2 неповнолітніх, засуджених до покарань без позбавлення волі (проти 0  - за аналогічний період минулого року)

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 945 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: