Головна » 2015 » Липень » 3 » СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ РАЙОНУ ВЖИВАЮТЬ ЗАХОДІВ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ПРОЯВІВ НАСИЛЛЯ В СІМ’ЯХ
10:53
СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ РАЙОНУ ВЖИВАЮТЬ ЗАХОДІВ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ПРОЯВІВ НАСИЛЛЯ В СІМ’ЯХ

 

СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ РАЙОНУ ВЖИВАЮТЬ ЗАХОДІВ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ПРОЯВІВ НАСИЛЛЯ В СІМ’ЯХ

З метою проведення консультативно-роз’яснювальної роботи спрямованої на запобігання фактам насилля в сім’ї 1-2 липня працівники районного центру, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації сумісно з соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування провели 5 візитів у в сім’ї сіл Руська, Селятин,  в яких малися факти прояву вчинення насильства та жорстокого поводження.

Із членами сімей проведено роз’яснювально-консультативну роботу, донесено інформацію про норми чинного законодавства, відповідальність, що наступає за вчинення актів насилля по відношенню до членів родини. Також представниками соціальних служб в сім’ях роздано соціально-рекламну продукцію щодо  запобігання і попередження насильства в сім’ї, в яких містяться адреси соціальних служб «Куди звертатись в разі насильства».

  Довідково:    Верховна Рада України 12 лютого 2015 року ухвалила Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім’ї».  Так, законодавчим актом виключено статтю 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, котрими передбачено покарання у вигляді штрафу та виправних робіт. При цьому залишено покарання у вигляді громадських робіт або адміністративного арешту, а також, передбачено можливість застосування приводу до особи, яка ухиляється від явки до органу внутрішніх справ або суду у справі про вчинення насильства в сім’ї.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 417 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: