Головна » 2018 » Січень » 19 » Соціально-профілактична робота на території Усть-Путильської ОТГ
15:35
Соціально-профілактична робота на території Усть-Путильської ОТГ

Протягом цього тижня працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у тісній співпраці із завідуючою сектору житлово-комунального господарства, транспорту, праці, соціального захисту та благоустрою Усть-Путильської ОТГ Чев’юк Анною провели соціально-профілактичну роботу на території с. Усть-Путила.

Представники комісії здійснили вибіркове обстеження у 9 сім’ях з метою контролю використання коштів соціальної допомоги, яку матері отримують при народженні дитини, з них 5 багатодітних сімей ( в них  17 дітей) та 4 молоді сім'ї ( в них 7 дітей).

В ході здійснення вибіркового обстеження із батьками перевірено умови проживання дітей, їх забезпечення всім необхідним, надано консультації з питань формування усвідомленого батьківства, виховання дітей без насильства, ведення здорового способу життя. Під час обстеження надавались рекомендації членам сімей щодо планування сімейного бюджету, набуття навичок заощадливості. Наголошувалося, що на першому місці стоять потреби дітей, які обов’язково повинні задовольнятися. Усім відвіданим сім’ям надано соціальні послуги  - соціальної адаптації та консультування.

Фактів використання коштів не за призначенням та порушення умов для повноцінного утримання і виховання дітей, в ході вибіркової перевірки, виявлено не було.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2014 р. № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» контроль за використанням коштів при народженні дитини покладено на Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, тому даний напрямок роботи буде проводитися й надалі в усіх територіальних громадах району..

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 374 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: