Головна » 2013 » Вересень » 9 » СПІВПРАЦЯ- БАЖАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ
11:05
СПІВПРАЦЯ- БАЖАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

Заходи ФСР, що відбулися з 02 по 06 вересня 2013 року в територіальних громадах району

СПІВПРАЦЯ- БАЖАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ


Спільними зусиллями вдається вирішувати будь-які проблеми, а в роботі фахівця з соціальної роботи – це обов’язкова умова успіху.

    З 02 вересня 2013 року по 06 вересня 2013 року всі ФСР Путильського РЦСССДМ прийняли активну участь в проведення Всеукраїнського рейду «Урок» по територіальних громадах району. Спільно з класними керівниками, соціальними педагогами ЗОШ, НВК з’ясовували причини відсутності окремих учнів.

   Так, фахівці із соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Левицький А.М. та Євенчук І.В., які обслуговують Дихтинецьку сільську раду, вміло залучили соціальних партнерів до участі в соціальних інспектуваннях сімей, проведення групових заходів в територіальній громаді, і саме це, зі слів сільського голови Труфена М.В., сприяє соціальній підтримці кожного мешканця територіальної громади.

     З 02 вересня 2013 року по 05 вересня 2013 року на території Сергіївської (Самашко І.І.) та Конятинської (Паучек О.В.) сільських рад  обстежено та проведено соціальні інспектування сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, спрямованих на вивчення стану їх функціонування, надання ефективної вчасної допомоги у вирішенні наявних проблем, захисту прав та інтересів дітей, залучення їх до навчання в школі.

  06 вересня 2013 року фахівець з соціальної роботи Розтоківської територіальної громади Петращук Т.В. та фахівець з соціальної роботи Підзахаричівської територіальної громади організували виступи в педагогічних колективах Розтоківської ЗОШ та Підзахаричівського НВК «Перлина Гуцульщини» з питань співпраці щодо підтримки сімей, раннього виявлення сімейного неблагополуччя, упередження насильства та жорстокого поводження з дітьми, проведення анкетування серед батьків та дітей з метою визначення рівня обізнаності у питаннях відповідальності щодо виховання, за вчинення правопорушень, захисту прав.

     Прикро, що в ході повсякденної роботи виявляються сім’ї, де проблеми існують давно і виправляти їх не так просто, бо самі члени родини не вмотивовані до змін на краще, вони байдужі до себе, до дітей. Кожен вибирає для себе сам, як йому жити, але не кожен робить правильний вибір. Стороння допомога – це ніби підказка, що допомагає повірити у добро, співчуття, милосердя. Відкривши серце ближньому, ми втілюємо добро у життя...

   Однак є надія, що небайдужість фахівців із соціальної роботи та соціальних партнерів в територіальних громадах дасть хороший результат.

   Перший тиждень вересня завершується позитивними враженнями: для одних – мета досягнута, а для громади – і застереження від потрапляння в поле зору правоохоронних органів, і переконання, що все таки є поруч ті, хто підтримає та допоможе.

Категорія: Заходи | Переглядів: 654 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: