Головна » 2013 » Жовтень » 8 » «СПРАВИ» СІМЕЙНІ
16:47
«СПРАВИ» СІМЕЙНІ

«СПРАВИ» СІМЕЙНІ
Ситуація, коли насильство в сім'ях стало майже буденним явищем, завдає великої соціальної та моральної шкоди суспільству. Нині у свідомості людей міцно вкоренилася низка міфів про причини та вияви насильства щодо жінок. Найпоширеніший міф – це думка про те, що коли жінку б’ють, то вона на це заслуговує. У дійсності ж, нелюди втрачають самоконтроль насамперед через власні психічні вади, а не внаслідок хибної поведінки дружини. Не менш болісною проблема насильства в сім’ї вражає і неповнолітніх громадян. Багато дітей бояться розповідати про побиття, а їхні матусі, мовчать, якщо воно трапляється з боку глави сім’ї. Від того, наскільки чуйно, зважено та відповідально будуть ствитися до цієї проблеми всі органи та установи, на які законом покладено здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї, залежить значною мірою моральне здоров'я суспільства. 

       Найчастіше від насилля в сім’ї потерпають жительки смт. Путила, Сергії, Селятин, Дихтинець, Конятин та на жаль статистика не відображає реальної картини, бо значний відсоток постраждалих не звертається за допомогою до правоохоронних органів. Скільки ж їх насправді – не зможе сказати ніхто. 
           Якщо Вам відомі факти правопорушень на побутовому ґрунті, чи Ви стали жертвою сімейного насилля звертайтесь до дільничних інспекторів міліції, що обслуговують вашу сільську раду та до фахівців з соціальної роботи Путильського РЦСССДМ у Вашій територіальній громаді . Не замовчуйте фактів насилля, адже найчастіше від цього страждають діти.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 408 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: