Головна » 2019 » Серпень » 22 » Стартує профілактичний захід "Урок"
15:19
Стартує профілактичний захід "Урок"

Цьогоріч у Путильському районі стартує вже традиційний профілактичний захід  "Урок", відповідно до доручення заступника голови обласної державної адміністрації В.Гостюка від 20.08.2019 року № 62-Г «Про організацію проведення у Чернівецькій області профілактичного заходу «Урок», який відбуватиметься в три етапи, метою якого є виявлення дітей, які потенційно, без поважних причин, не готові до нового навчального року і можуть не прийти до школи, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, а також притягнення до відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Перший розпочався з третьої декади серпня та триватиме до вересня. Він, зокрема, передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім'ях, які опинились у складних життєвих обставинах, вжиття заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового сезону.

На другому етапі (з 1 до 10 вересня 2019 року) працівники служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти, молоді та спорту, сільських, селищної рад спільно із представниками Путильського відділу поліції виявлятимуть дітей, які з 1 вересня не почали навчання у школах та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-II рівня акредитації.

Третій завершальний етап триватиме упродовж вересня-жовтня. Його завданням буде повернення або влаштування дітей до навчальних закладів, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не навчались, а також притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Крім цього, під час першого етапу даного заходу відвідано 15 сімей, в яких проживають 39 дітей : з них 23 дітей шкільного віку. Проведено профілактичні бесіди з батьками щодо відповідального батьківства, виконання їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти. В ході бесід їм було роз’яснено про необхідність підготовки дітей до школи заздалегідь, а не в останню мить. Батькам, відвіданих сімей, роздано інформаційні буклети «Відповідальне батьківство»

В рамках профілактичного заходу "Урок" працівниками Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді придбано шкільні канцелярські товари , які вручено у вигляді подарунків до 1 вересня  10 дітям з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах та 7 наборів «Дитячий портфель + канцтовари»  дітям пільгових категорій від працівників служби у справах дітей Путильської райдержадміністрації ( за сприяння обласної служби у справах дітей).

Рейд «Урок» триває, тому нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.

Шановні батьки, пам’ятайте, що діти – це квіти нашого життя! І це не просто гарний вислів. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства!

 

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 496 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: