Головна » 2014 » Лютий » 26 » Тематична консультація для соціальних педагогів та психологів ЗОШ та НВК, гімназії району
11:04
Тематична консультація для соціальних педагогів та психологів ЗОШ та НВК, гімназії району

Протягом останніх років пріоритетним напрямком у діяльності районного центру соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді, зокрема, є соціальна робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

         Відповідно до плану роботи, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 26 лютого 2014 року проведено тематичну консультацію для соціальних педагогів та психологів ЗОШ та НВК, гімназії району на тему «Попередження насилля в сім’ї» та «Алгоритм взаємодії соціальних педагогів, психологів системи освіти з фахівцями з соціальної роботи Путильського РЦСССДМ щодо раннього виявлення та здійснення соціального супроводу дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах».

«У сучасному суспільстві спостерігається розуміння важливості дотримання людських прав і свобод, а насильство в сім’ї стає соціально усвідомленою проблемою. Насильство в сім’ї є серйозним порушенням прав людини, які держава має відстоювати і захищати. Особливо, коли це стосується найменш захищеної у суспільстві категорії осіб – дітей. У  черговий раз було підтверджено, що ефективний захист та допомога жертві домашнього насильства – це ті інструменти, які забезпечують право людини на безпечне життя без знущань і страху, право на фізичну та психологічну недоторканність.

          Робота по попередженню жорстокого поводження з дітьми і запобігання насилля в сім’ях та тісна співпраця всіх дотичних служб з даного питання дасть можливість ефективно вирішувати всі нагальні питання, щодо таких випадків», зазначила директор центру Марія Фокшек. Присутні мали можливість переглянути відеоролики з даної тематики відповідно до віку дітей (молодша, середня, старша ланка) та отримати їх для подальшого використання в повсякденній роботі

В ході тематичної консультації були розглянуті питання щодо детального ознайомлення соціальних педагогів та психологів з Порядком взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, питання стану взаємодії суб`єктів щодо попередження насильства в сім’ї в нашому районі,  механізм координації суб’єктів взаємодії в рамках чинного законодавства, питання щодо виявлення випадків насильства, надання допомоги жертвам та створення сприятливих умов для подолання наслідків насилля. Також обговорено позитивний досвід співпраці ФСР з психологами та соц. педагогами району, ознайомлено з іншими напрямками роботи фахівців із соціальної роботи.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 433 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: