Головна » 2016 » Квітень » 25 » Тісна співпраця з суб’єктами соціальної роботи ає позитивні результати в ре соціалізації молоді та інтеграції в суспільстві.
09:50
Тісна співпраця з суб’єктами соціальної роботи ає позитивні результати в ре соціалізації молоді та інтеграції в суспільстві.

У житті кожної людини бувають ситуації, коли складно знайти вихід, і тоді виникає проблема вибору шляху їх розв’язання. Хтось вирішує складні життєві обставини йдучи по важкому, але законному шляху, а хтось зважується на злочин, вбачаючи в цьому можливість влаштувати своє життя швидко, не прикладаючи зусиль. У другому випадку молоді люди нерідко опиняються на лаві підсудних, і їхні мрії розбиваються об сувору реальність. 

      Одним із головних напрямків роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є профілактика та попередження  правопорушень.  В цьому напрямку Центр вже не один рік поспіль пліч-о-пліч плідно співпрацює з районним сектором кримінально-виконавчої інспекції. Співпраця спрямована передусім на зменшення ризику скоєння повторних злочинів неповнолітніми та особами молодіжного віку аби вони не опинилися за гратами. З метою покращення співпраці РС КВІ і РЦСССДМ у профілактиці правопорушень серед підлітків та молоді, осіб, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі щомісяця проводяться попереджувально - профілактичні заходи із залученням представників різних організацій та структур дотичних до цього напрямку роботи (служба у справах дітей, КМСД,спостережна комісія при РДА) на яких   розглядаються методи впливу на кожну особу індивідуально, заходи профілактичного характеру спрямовані на зміну світогляду правопорушників,  обговорюються  проблеми, які найчастіше доводиться вирішувати.  

       Працюючи з цією категорією населення, працівники Центру соціальних служб надають соціальні послуги, здійснюють заходи, спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактику шкідливих звичок, соціально-небезпечних хвороб, у тому числі ВІЛ/СНІДу, розповсюджують інформаційно-довідкову та соціально-рекламну продукцію.  Також спільними зусиллями ми намагаємося змістовно організувати дозвілля дітей та молоді, залучаючи до різного роду заходів. Так, наприклад, нещодавно в районі проводилась акція «За чисте довкілля», завдяки якій було організовано та проведено прибирання та благоустрій придорожної території  в територіальних громадах району. До акції активно долучились  умовно засуджена молодь, що перебуває на обліку РЦСССДМ. 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 349 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: