Головна » 2018 » Липень » 3 » Торгівля людьми – сучасний прояв рабства.
15:30
Торгівля людьми – сучасний прояв рабства.

03.07.2018 року працівники Путильського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області Олеся Гордей та Тетяна Торак спільно з начальником відділу соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяною Несторяк та начальником «Путильського бюро правової допомоги» Світланою Карапко провели превентивний інформаційно-просвітницький семінар «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства» для молоді та осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі. Зустріч проводилася з метою підвищення рівня поінформованості вищезазначеної категорії про причини торгівлі людьми та про те, яким чином убезпечити себе від потрапляння до тенет торгівців людьми.
         «Щоб не стати жертвою торгівлі людьми, передовсім важливо знати причини, які призводять до виникнення цього злочину проти людини, а також вміти використовувати заходи безпеки для запобігання поширенню цього явища в суспільстві», - наголошувала у спілкуванні провідний інспектор Путильського районного сектору Тетяна Торак.

         Начальник відділу соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді Тетяна Несторяк зазначила: «У нашій області, зокрема у районі, активно здійснюється діяльність по наданню допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Реалізація державної політики у сфери протидії торгівлі людьми, дотримання норм міжнародного права є досить актуальним для України, а консолідація зусиль усіх рівнів влади, громадського сектору та міжнародної спільноти з цього питання є запорукою її європейської інтеграції».
         Присутнім особам розповіли реальні життєві ситуації, що можуть призвести до потрапляння в рабство, а також про заходи безпеки під час виїзду за кордон з метою навчання, відпочинку, знайомств чи працевлаштування. Завдяки перегляду фільму «Життя на продаж» глядачі побачили жахливі реалії торгівлі людьми, а молодь отримала інформацію про те, як уберегти себе у процесі пошуку роботи та під час подорожі. Увазі присутніх було презентовано та надано буклети з адресами консульств за кордоном та адресами урядових/неурядових організацій, які надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми.

         Здобуті під час просвітницького семінару знання молоді люди мали змогу використати під час заповнення анкети «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним».

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 334 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: