Головна » 2014 » Березень » 17 » Туберкульоз виліковний!
11:09
Туберкульоз виліковний!

Туберкульоз виліковний!



     
  Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, на Путильщині посилено інформаційно-просвітницьку роботу серед населення. Нагадаємо, Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається щороку 24 березня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Саме цього дня 1882 р. німецький вчений Роберт Кох сповістив про відкриття збудника туберкульозу. Метою цієї пам’ятної дати є підвищення обізнаності людства щодо небезпеки цього захворювання, підтримка зусиль, спрямованих на подолання туберкульозу. Ситуація щодо туберкульозу в Україні досить складна. Туберкульоз не є тільки медичною проблемою. Це - проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення, ступінь розвитку охорони здоров'я, у тому числі і фтизіатричної служби. І ця недуга останнім часом викликає велике занепокоєння в Україні і в Міністерстві охорони здоров’я України зокрема.


        
Нинішній стан захворюваності в районі та приведення в дію механізмів з профілактики недуги обговорено у ході профілактичного заходу, який відбувся 17 березня 2014 року на базі комунального закладу «Путильська ЦРЛ».  До заходу долучились фахівці із соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Магалюк Л. В. , Торак Т. В. і лікар-фтизіатр Гаврилюк Я. І.. В ході обговорення дійшли висновку, що туберкульоз – важка та підступна хвороба, але якщо дбати про своє здоров’я та вчасно звертатися до лікарів, то завжди можна уникнути фатальних наслідків.

         В рамках акції «Туберкульоз поруч» за участю пацієнтів  терапевтичного відділення фахівцями із соціальної роботи  спільно з лікарем – фтизіатром проведено лекцію на тему «Туберкульоз виліковний!», в ході якої роз`яснені основні симптоми захворювання, шляхи передачі інфекції та основні методи запобігання захворювання. На завершення лекції серед пацієнтів лікарні розповсюджено листівки із корисною інформацією.

           

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 425 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: