Головна » 2013 » Жовтень » 21 » «Твоя відповідальність»
09:04
«Твоя відповідальність»



Змістовний і повчальний захід провели спеціалісти районного центру 

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Фіцич Н.І та фахівець з соціальної роботи ІІ категорії по Путильській територіальній громаді Савчук Н.І. та працівники  кримінально-виконавчої інспекції .  На груповому засіданні з елементами тренінгу  «Твоя відповідальність» були запрошені  молоді особи, які мають проблеми із законом. Також до участі у засіданні приєдналися дружини окремих учасників.

На першому етапі юнаки мали можливість проаналізувати свої позитивні риси, досягнення і перші перемоги. Хочеться відзначити, що молодим особам було важко знайти в собі щось добре, позитивне, а навпаки, негативні, неприємні моменти визначали швидко. А це свідчить, що в цих молодих осіб уже занижена самооцінка. 

Методом  «мозкового штурму» визначали види відповідальності за скоєні  злочини та правопорушення: адміністративну, цивільну та кримінальну. 

В ігровій формі юнаки опрацьовували життєві ситуації, в які можуть потрапити молоді люди, можливості виходу з них та види відповідальності за описані проступки та злодіяння.

До болю в серці вразили як учасників, так і організаторів заходу, гіркі сльози дружин

На завершення заходу, учасники, працюючи в групах, підготували рекомендації ровесникам та їх батькам, як уникати подібних проблем (частіше спілкуйтеся з власними дітьми; не засуджуйте їх поведінку, а поясніть що краще з обґрунтуванням; вірте власним дітям, вірте в їх власні сили та можливості; не критикуйте в присутності сторонніх осіб і т.п.).

  Хочеться відзначити,що більшість присутніх усвідомлюють всю важливість обставин, що склалися і дуже шкодують, що вчинили невірні кроки. Юні особи висловили пропозицію проводити ти такі зустрічі частіше.

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 550 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: