Головна » 2014 » Жовтень » 20 » «Твоя відповідальність»
19:42
«Твоя відповідальність»

 

Змістовний і повчальний захід провели спеціалісти районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (РЦСССДМ) та районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції (РП КВІ) в кабінеті керівника апарату РДА . На захід «Твоя відповідальність» були запрошені підлітки та молоді особи, які мають проблеми із законом, тобто перебувають на обліку в КВІ.

Як стверджує директор РЦСССДМ М.Фокшек на етапі знайомства один з одним молоді люди  мали можливість проаналізувати свої позитивні риси, досягнення і перемоги. Хочеться відзначити, що молодим особам було важко знайти в собі щось добре, позитивне, а навпаки, негативні, неприємні моменти визначали швидко. А це свідчить, що в цих молодих осіб уже занижена самооцінка. В ігровій формі присутні опрацьовували життєві ситуації, в які можуть потрапити неповнолітні та молоді люди, можливості виходу з них та види відповідальності за описані проступки та злодіяння.

Завдяки уміло підібраним психологічним методикам було проведено опитувальник для виявлення ранніх ознак алкоголізму  (К.К.Яхін, В. Д. Менделевич) - з метою виявлення ознак алкоголізму та побутових форм пияцтва серед даної категорії та діагностику схильності до конфліктної поведінки (методика К.Томаса, адаптація Н.В.Гришиної) – з метою визначення переважного способу поведінки людини в конфліктних ситуаціях. Завдяки вищезазначеним методикам суб’єкти соціальної роботи зможуть ефективно проводити роботу з даних питань.

Методом  «мозкового штурму» інспектор РП КВІ Гордей О.М. визначала види відповідальності за скоєні  злочини та правопорушення: адміністративну, цивільну та кримінальну. 

Начальник служби у справах дітей Фрасинюк Т.М. звернула увагу неповнолітньої особи на правовому аспекті та надала практичні рекомендації щодо соціальної інтеграції в мікросоціумі.

         В ході співпраці служб охоплено 1 неповнолітній та  8 молодих осіб, які перебувають на обліку за скоєння правопорушень Хочеться відзначити, що більшість присутніх усвідомлюють всю важливість обставин, що 

склалися і дуже шкодують, що вчинили невірні кроки. Особи  даної

категорії висловили пропозицію проводити ти такі зустрічі частіше.

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 526 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: