Головна » 2018 » Травень » 7 » У ПУТИЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ СТВОРИЛИ НОВУ ПРИЙОМНУ СІМ’Ю
15:04
У ПУТИЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ СТВОРИЛИ НОВУ ПРИЙОМНУ СІМ’Ю

Один із напрямків соціальних ініціатив Президента України реалізує служба у справах дітей районної державної адміністрації та районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. За специфікою своєї роботи, ці служби сприяють забезпеченню сімейного затишку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення зменшення кількості дітей, які перебувають в інтернатних закладах та влаштування їх до сімейних форм виховання.

Так, сім'я з села Селятин, де батьки дбають про виховання власних чотирьох неповнолітніх дітей, взяла на виховання трьох малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування. Такому виваженому рішенню передувала клопітка праця. Це і збір необхідних документів, і проходження навчання в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Відповідно до розпорядження голови Путильської районної державної адміністрації від 04 травня 2018 року створено прийомну сім’ю на базі родини Співак Віри Савівни та Володимира Дмитровича, до якої влаштовано на спільне виховання та проживання трьох дітей, позбавлених батьківського піклування.

Сьогодні під час підписання Договору про функціонування прийомної сім’ї новоспечених прийомних батьків привітав голова районної державної адміністрації Микола Савчук. Він відзначив, що зроблений батьками крок є знаковим, адже напередодні Дня матері та Міжнародного дня сім'ї, утворення ще однієї прийомної сім'ї є великим дарунком для трьох малолітніх діточок, які отримали люблячу родину. Керівник виконавчої влади району подякував парі за розуміння та бажання дарувати дітям сімейні цінності, яких вони могли бути позбавлені. Також Микола Петрович побажав сім'ї достатку, процвітання, довгих років життя у любові та злагоді. "Шлях батьківства не буває безтурботним, це постійна і наполеглива праця, та поряд з тим, це найблагородніша місія людини", - додав очільник району.

Звертаємося до всіх, хто не байдужий до долі дітей, хто не зміг реалізувати власний потенціал батьків, перегляньте свої життєві позиції та подаруйте сімейне тепло дітям, позбавленим батьківського піклування.Пошук кандидатів в опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, для подальшого влаштування дітей, не припиняється.

Детальну інформацію про створення прийомної сім’ї ви зможете дізнатися в районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та службі у справах дітей за тел. 2-22-12,2-17-44.

Довідково: На території району від нині функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховується 13 дітей, позбавлених батьківської опіки.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 249 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: