Головна » 2016 » Серпень » 29 » У серпні стартував Всеукраїнський профілактичний рейд "Урок"
09:40
У серпні стартував Всеукраїнський профілактичний рейд "Урок"

На виконання ст. 35 Закону України "Про освіту", доручення заступника голови обласної державної адміністрації від 11.08.2016 № 109-С «Про організацію проведення у Чернівецькій області профілактичного заходу «Урок», з метою надання дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охопленим навчанням на початок учбового періоду, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності в районі розпочато проведення Всеукраїнський рейд «Урок».

         В ході проведення рейду спеціалісти служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти, молоді та спорту, навчальними закладами, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації , виконкомами сільських рад здійснюватимуть обстеження умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, вживати заходи щодо надання їм гуманітарної допомоги, здійснення контролю за забезпеченням дітей шкільним приладдям, одягом та охопленням навчанням у загальноосвітніх закладах району, перевірять готовність сімей СЖО до осінньо-зимового періоду.

Цьогоріч у районі вже традиційний рейд "Урок" відбуватиметься в три етапи. Перший розпочнеться з другої декади серпня та триватиме до вересня. Він, зокрема, передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім'ях, які опинились у складних життєвих обставинах, вжиття заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового сезону.

На другому етапі (з 1 до 10 вересня) відповідні служби за повідомленням навчальних закладів виявлятимуть дітей, які з 1 вересня не почали навчання у школах та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-II рівня акредитації.

Третій завершальний етап триватиме упродовж вересня-жовтня. Його завданням буде повернення або влаштування дітей до навчальних закладів, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не навчались, а також притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Як наголосила директор центру Марія Фокшек та начальник служби у справах дітей Тетяна Фрасинюк профілактичний захід "Урок" триватиме й надалі.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 379 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: