Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Україна і Швейцарія планують реалізацію спільних пілотних проектів у соціальній сфері
15:33
Україна і Швейцарія планують реалізацію спільних пілотних проектів у соціальній сфері

Міністр соціальної політики Наталія Королевська обговорила з Головою Ради Кантонів (верхньої палати парламенту) Швейцарії ФіліппоЛомбарді можливість реалізації спільних пілотних проектів. Така домовленість була досягнута сьогодні під час офіційної зустрічі в Берні (Швейцарія).

«Ми обговорили можливість пілотних проектів з соціальних об'єктів, – це створення нової системи якісних соціальних послуг, нового формату наших територіальних центрів. Крім того, йшлося про пілотний проект, за яким робота психоневрологічних диспансерів була б спрямована в першу чергу на реабілітаційні послуги. Тепер ми чекаємо наших колег з Швейцарії в Україну для того, щоб продовжити спільну роботу», - сказала вона.

Наталія Королевська зазначила, що Конвенція ООН про права інвалідів, до якої Україна приєдналася кілька років тому, була ратифікована в Швейцарії тільки цього місяця. Тому окремою темою спілкування як з Главою Ради Кантонів (верхньої палати парламенту) Швейцарії Філіппо Ломбарді, так і з Федеральним Канцлером внутрішніх справ Аленом Берсе стали етапи спільної реалізації цієї Конвенції. «Швейцарія в цьому напрямку почала реформу в 2008 році. Ми побачили добре реалізовану реформу в Швейцарії і розуміємо, які нам потрібно зробити коригування в Україні, щоб теж отримати позитивний результат», - сказала вона.

Міністр наголосила, що під час офіційних зустрічей була також досягнута домовленість про методологічну та професійну підтримку українських фахівців.

У свою чергу, Філіппо Ломбарді відзначив важливість проведеної зустрічі - особливо напередодні переходу головування в ОБСЄ від України до Швейцарії. «Мені було дуже приємно зустрітися з пані Міністром – особливо після мого візиту в Україну, який відбувся в липні, і обговорити соціальні теми, а також впровадження реформ. Ми впевнені, що в майбутньому буде відбуватися співпраця між українськими та швейцарськими фондами та установами, а отримані результати будуть впроваджені у проекти», - зазначив він.

Також під час візиту до Швейцарії Міністр соціальної політики України зустрілася з керівництвом Червоного Хреста і з Президентом Конференції кантональних директорів з соціальних питань Швейцарії П.Гоммом. Крім того, Наталія Королевська ознайомилася з досвідом Швейцарії в питанні організації роботи закладів соціальної допомоги та залучення інвалідів до трудової діяльності. Зокрема, відвідала підприємство GATE GOURMET, Фонд Pigna, установу Рютігубельбад та господарство "Бюхегоф".


Джерело інформації: 

http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article;jsessionid=08D0DDD1C40D8ED86C8E2ADC73D7369A.vapp16:1?art_id=155279&cat_id=107177

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 509 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: