Головна » 2013 » Березень » 5 » УВАГУ І ПІДТРИМКУ КОЖНІЙ РОДИНІ, ЯКА ЦЬОГО ПОТРЕБУЄ!
11:13
УВАГУ І ПІДТРИМКУ КОЖНІЙ РОДИНІ, ЯКА ЦЬОГО ПОТРЕБУЄ!

УВАГУ І ПІДТРИМКУ КОЖНІЙ РОДИНІ,

ЯКА ЦЬОГО ПОТРЕБУЄ!

В країні проводиться реформування системи надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення. На виконання цієї ініціативи Президента, з червня минулого року при кожній сільській раді працюють фахівці із соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді. Всі фахівці мають вищу освіту, пройшли спеціальний курс навчання по роботі з сім’ями, що опинились в складних життєвих обставинах та регулярно підвищують свій кваліфікаційний рівень. Завдяки цьому  проблеми сільської громади за допомогою надання комплексних соціальних послуг -  інформаційних, соціально-економічних, юридичних, соціально-медичних, психологічних, соціально-педагогічних та інших вирішуються на користь осіб, що потребують уваги і підтримки.

     Своєчасне виявлення та сприяння у вирішення проблем родин з дітьми - це найголовніше завдання фахівців із соціальної роботи Путильського районного центру для сімї, дітей та молоді.  Основний напрямок нашої діяльності -  надання послуг сім’ям з дітьми, молоді до 35 років, що перебувають у складних життєвих обставинах. Саме завдяки  роботі фахівців із соціальної роботи певні  категорії  населення отримують надію, впевненість у покращенні майбутнього своєї родини у стабільності умов проживання і  змінюють ставлення до свого життя.

     За січень-лютий 2013 року на території  Путильської селищної ради, яка нараховує сім ( Рижа, Паркулина, Храбусна, Гробище, Бокач, Тораки) сіл, що розташовані на значній відстані одне від одного  фахівцями  Савчук Наталією, Несторяк Тетяною, Магалюк Любовю, Торак Тетяною була проведена робота з сім’ями що опинилися в складних життєвих обставинах, проінспектовані 18  сімей  що виховують дітей до 18 років, на особистому прийомі побувало 271 особа. Під час їх діяльності надана допомоги в зібрані довідок щодо отримання  посвідчення багатодітньої родини, свідоцтва про народження дітям, оформлення документів  на отримання субсидій, ДСД, грошової допомоги через територіальний центр ( програма «Турбота»), соціальний патронаж сімей, в яких є діти з особливими потребами тощо. Вони - надія та допомога одиноким матерям, що виховують дітей без чоловічої підтримки. Отаку допомогу потребувала сім’я К. в той час коли на дворі було більше 20 С морозу, і діти залишились в холодному будинку. Це питання вони допомогли вирішити протягом трьох днів спільно з соціальними партнерами територіального центру .

     Крім надання індивідуальних послуг мешканцям селищної ради, фахівці проводять групові  та масові заходи ( охоплено 799 осіб), з метою пропаганди альтернативних форм сімейного виховання – опіка, піклування, ПС, ДБСТ; профілактика дитячої злочинності; пропаганда здорового способу життя та усвідомленого батьківства. Розповсюджено 608 інформаційно-довідкових матеріалів соціального спрямування ( пропаганда альтернативних форм сімейного виховання, профілактика домашнього насильства, правила поведінки при переохолодженні тощо)

     Налагоджена тісна взаємодія з керівництвом та депутатськім корпусом Путильської селищної ради.  Також налагоджена співпраця і з дільничним інспектором райвідділу міліції, і працівниками КЗ «Путильська ЦРЛ» , ФАПу с. Паркулина, Рижа, ДНЗ, ЗОШ та гімназії, які, в разі потреби, охоче долучаються до проведення соціальних інспектувань в родинах з дітьми, що потребують особливої уваги. Тому ми впевнені, що наша спільна діяльність у сільській громаді і в подальшому буде сприяти запобіганню виникненню проблем та  налагодженні  добробуту родин з дітьми, проведення профілактичної роботи з молоддю  та соціальному захисту усіх категорій населення, хто найбільше цього потребує!

     Звертайтесь, ми завжди готові вислухати, підтримати та допомогти!

 

 

Фахівці із соціальної роботи ПРЦСССДМ при Путильській селищній раді  Магалюк Любов Василівна, Торак Тетяна Василівна, Савчук Наталія Іллівна, Несторяк Тетяна Миколаївна

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 489 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: