Головна » 2015 » Вересень » 10 » В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ РАЙОНУ ПРОВОДИТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАХІД «УРОК»
15:20
В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ РАЙОНУ ПРОВОДИТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАХІД «УРОК»

 

В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ РАЙОНУ ПРОВОДИТЬСЯ

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАХІД «УРОК»

з 1 вересня розпочато Всеукраїнський профілактичний захід  «Урок»,  який сприяє вдосконаленню контролю за охопленням навчанням і вихованням дітей та підлітків шкільного віку, запобігає дитячій бездоглядності, вчиненню правопорушень і злочинності серед дітей та включає в себе заходи щодо виявлення дітей, які без поважних причин з 1 вересня  не приступили до занять, а також  проведення необхідних заходів з метою охоплення таких дітей навчанням.

До проведення даного заходу залучено спеціалістів відділу освіти, молоді та спорту, служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, кримінальної міліції у справах дітей Путильського РВ УМВС України в Чернівецькій області.

Зокрема, станом на 5 вересня виявлено 3 учнів закладів освіти району, які не приступили до навчання. З метою повернення учнів до навчання відповідними службами вживаються вичерпні заходи щодо усунення причин і умов, внаслідок яких вони не були охоплені навчанням.

Щоби забезпечити дітей пільгових категорій необхідним шкільним приладдям та надати можливість цим діткам піти підготовленими до школи, за сприяння служби у справах дітей обласної державної адміністрації 5 дітей, які проживають в  сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах отримали дитячі портфелі та канцтовари, а двоє дітей з СОСЖО отримали від РЦСССДМ 2 комплекти спортивної форми

Рейд «Урок» у районі триватиме впродовж вересня-жовтня. За всіма виявленими фактами пропусків дітьми навчальних занять з неповажної причини будуть вживатись визначені законодавством заходи реагування: недбайливі батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за ухилення від виконання батьківських обов'язків.

Звертаючись до батьків, РЦСССДМ та служба у справах дітей райдержадміністрації попереджає про настання  відповідальності за те, що Ваша дитина з неповажних причин пропускає навчальні заняття.
Шановні батьки, суворо контролюйте поведінку і навчання Ваших дітей, організовуйте їх дозвілля, адже від цього багато в чому залежить доля Вас і Вашої дитини!

Категорія: Заходи | Переглядів: 396 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: