Головна » 2017 » Листопад » 23 » В РАЙОНІ СТАРТУЄ ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»
15:10
В РАЙОНІ СТАРТУЄ ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

За повідомленням районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щорічно в Україні, з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в нашому районі дана акція стартуватиме 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції - є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня - Міжнародний день волонтера;

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня - Міжнародний день прав людини.

Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації розроблено план заходів, які будуть проводитися за участю представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, відділу освіти, центру зайнятості, правоохоронних органів, бюро правової допомоги та інших районних структур. До акції в районі долучаються загальноосвітні школи району. Це і проведення конкурсу дитячого малюнку соціальної реклами «Світ без насильства очима дітей. Ми проти жорстокості та насилля», проведення виховних годин на тему «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ», годин спілкування на теми: «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Життя це мить. Зумій його прожити», «Профілактиці шкідливих звичок», «Зроби свій вибір: здоров’я – чи алкоголь і цигарка?». В бібліотеках будуть організовані тематичні виставки літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».

Представниками вищезазначених структур буде проводиться інформування серед навчально-виховних закладів та населення району з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві, профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота у неблагополучних сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в сім`ях, в яких виховуються неповнолітні діти, багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».

Підсумки даної акції будуть підсумовані 11 грудня 2017 року.

Категорія: Акції | Переглядів: 415 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: