Головна » 2013 » Листопад » 13 » Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини
22:25
Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини
 
Під головуванням  голови  Путильської  райдержадміністрації Василя Танасійовича Сафроняка  відбулося  чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей, в якому взяла участь директор Путильського РЦСССДМ  Марія Іллівна Фокшек .

     - Завдання, поставлені Главою держави,  щодо послідовного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлені насамперед на захист прав дітей, сімей з дітьми та найбільш вразливих категорій дітей, - наголосив Василь Танасійович. - У вирішенні будь-яких проблем та конфліктних ситуацій, діти в жодному разі не повинні ставати заручниками ситуації. Завжди є компромісні шляхи вирішення проблем, що склалися.     За словами посадовця, за будь-яких обставин інтереси і права дітей мають стояти на першому місці. Адже, держава докладає максимум зусиль для дотримання прав і свобод дітей, належного рівня їхнього духовного і фізичного розвитку, фінансового забезпечення дітей відповідних категорій. У ході засідання було наголошено на тому, що всі районні служби працюють задля покращення умов життя та виховання дітей, у тому числі і у плані виділення необхідних коштів сім’ям, які цього потребують. Проте, це можливо лише у тому разі, якщо самі батьки готові належно виконувати свої батьківські обов’язки і прислухатися до порад фахівців.

    На розгляд комісії було винесено 4 питання, зокрема, про поновлення батьківських прав (повернення матері з МПВ), питання про позбавлення батьківських прав громадянинки , яка не займається вихованням та утриманням своїх 4 неповнолітніх дітей, встановлення опіки над неповнолітнім та перегляд індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Всі питання порядку денного були ретельно досліджені як працівниками служби у справах дітей,  так і на місцях фахівцями з соціальної роботи РЦСССДМ , жваво обговорені присутніми членами комісії та запрошеними.

    За результатами засідання по всіх питаннях комісією прийняті конструктивні та виважені рішення в інтересах дітей і взяті на контроль до їх повного виконання.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 536 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: