Головна » 2013 » Грудень » 12 » Відбулося засідання «круглого столу»
23:12
Відбулося засідання «круглого столу»

Відбулося засідання «круглого столу»


        12 грудня 2013 року в рамках проведення щорічної акції "16 днів проти насильства"  та Всеукраїнського тижня права за ініціативи адміністрації ЗОШ та ФСР районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Путильської територіальної громади, в Путильській ЗОШ І-ІІІ ст.відбулося засідання круглого столу на тему; «Протидія торгівлі людьми та експлуатації дітей» для соціальних партнерів: працівників управління юстиції , вчителів-предметників, учнів старших класів представників шкільної Ради профілактики правопорушень. Метою проведеного заходу було формування уявлення про проблему торгівлі людьми, навчити учасників заходу користуватися правилами безпечної поведінки та готовності захищати свої права.

     В ході обговорення виступили ФСР (Несторяк Т.М., Савчук Н.І.),  щодо напрямку роботи  з попередження торгівлі людьми у районі, проаналізовано основні фактори потрапляння до торгівців людьми,підкреслили важливість чіткої взаємодії всіх зацікавлених структур, на яких покладені завдання запобігання цим негативним явищам та діяльності держави в цьому напрямку, реалізації гендерної політики, організації системи надання допомоги дітям, потерпілим від торгівлі людьми в Україні, ролі неурядових організацій в цьому напрямі.

Вчителі предметними під час засідання висловили думки щодо сучасних форм рабства - від кріпосної праці до торгівлі людини, які процвітають в результаті дискримінації, соціального виключення, і вразливості, посиленою бідністю.

для учасників засідання, для  учнів старших класів, під час демонстрації слайд-шоу були надані практичні рекомендації учням  щодо формування навичок безпечної поведінки та спостережливості .

Учасники заходу висловили пропозиції щодо вдосконалення шляхів пошуку роботи та працевлаштування неповнолітніх, організацію навчально-виховної роботи з учнівською молоддю.


Учасники зустрічі отримали телефони «гарячої лінії» щодо розв'язання проблем торгівлі людьми та адреси урядових і не урядових організацій, які працюють у цьому напрямку.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 496 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: