Головна » 2013 » Жовтень » 28 » ВІДВІДУЄМО НІЧНІ ЗАКЛАДИ НЕ ДЛЯ РОЗВАГ, А З ПРОФІЛАКТИЧНОЮ МЕТОЮ!
10:41
ВІДВІДУЄМО НІЧНІ ЗАКЛАДИ НЕ ДЛЯ РОЗВАГ, А З ПРОФІЛАКТИЧНОЮ МЕТОЮ!

ВІДВІДУЄМО НІЧНІ ЗАКЛАДИ НЕ ДЛЯ РОЗВАГ, А З ПРОФІЛАКТИЧНОЮ МЕТОЮ!

Для перевірки стану виконання законодавства України щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам, перебування  їх у нічний час в розважальних закладах, в  переддень осінніх канікул , а саме 26 жовтня 2013 р.  працівниками Путильського РВ УМВС України в Чернівецькій обл. ( ДІМ Гуцул В.Я. та начальник сектору ДІМ  Грігоца Ю.Я.) , начальником служби у справах дітей Фрасинюк Т.М., директором Путильського РЦСССДМ Фокшек М.І. було здійснено профілактичні вечірні рейди в населених пунктах с. Шепіт, с. Селятин, С. Плоска, С.Сергії . Комісія у складі вищезазначених осіб обстежили кафе, бари, сільські будинки культури та автобусні зупинки для встановлення дотримання адміністраціями вказаних закладів обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми, провели бесіди з власниками розважальних закладів щодо розповсюдження серед підлітків алкогольних напоїв, наркотичних та психотропних речовин. У процесі профілактичної роботи було роздано інформаційні листівки з витягами з Законів, які регулюють питання перебування неповнолітніх у вечірній час .

с. Шепіт    час - 22.10

 Щодо торгівельних точок, магазинів та барів, сільського будинку культури то жодного неповнолітнього під час рейдів виявлено не було . Власники чітко дотримуються  графіку роботи. Завдяки роботі фахівця з соціальної роботи Даскалюк Марині  в закладах з'явились позитивні зміни: у всіх є таблички про заборону продажу спиртних напоїв, про обмеження перебування неповнолітніх в кафе – барах.

с. Селятин  час  22.40

Власники  торгівельних точок чітко дотримуються  графіку роботи. На момент перевірки вонри були зачинені. Завдяки роботі фахівців з соціальної роботи Габур Маряні  та Зайця Івані в торгівельних закладах з'явились позитивні зміни: у всіх є таблички про заборону продажу спиртних напоїв, про обмеження перебування неповнолітніх в кафе – барах. Виявлено також  під час рейду неповнолітнього (17 ти річний)  , який не знав законодавства стосовно заборони розпивання пива, енергетичних  напоїв на вулиці, у громадських місцях та його перебування в закладах при наявності паспорту та супроводжуючого дорослого. З юнаком проведено профілактичну бесіду, роз’яснено норми чинного законодавства та у супроводі дорослого члена сімї відправлено додому. Дану особу виявлено у барі ПП Трічева Андрія В’ячеславовича . З приватним підприємцем проведено консультацію-розяснення начальником служби у справах дітей та директором РЦСССДМ щодо змін у ЗУ «Про охорону дитинства» та обов’язковості надпису «Алкогольні напої дітям до 18 років не продаємо»

с. Плоска   час 23. 15

Щодо торгівельних точок, магазинів та барів, сільського будинку культури то жодного неповнолітнього під час рейдів виявлено не було . Власники чітко дотримуються  графіку роботи. Завдяки роботі фахівця з соціальної роботи Бідіної Сніжаниі  в територіальні громаді  з'явились позитивні зміни: у всіх торгівельних закладах є таблички про заборону продажу спиртних напоїв, про обмеження перебування неповнолітніх в кафе – барах.

с.Сергії      час 00.10

Щодо торгівельних точок, магазинів та барів, сільського будинку культури то жодного неповнолітнього під час рейдів виявлено не було . Власники чітко дотримуються  графіку роботи. Завдяки роботі фахівця з соціальної роботи Самашко Інні  в в територіальні громаді  з'явились позитивні зміни: у всіх торгівельних закладах є таблички про заборону продажу спиртних напоїв, про обмеження перебування неповнолітніх в кафе – барах.

Однак не зважаючи на постійному проведенні рейдів-перевірок  зайнятості неповнолітніх у вечірній час  все ще проблемним залишається питання щодо стихійного (незаконного) продажу спиртних напоїв. Тому  працівникам КМСД необхідно посилити роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, що займаються незаконним продажем спиртних напоїв неповнолітнім.

Упевнившись у відсутності неповнолітніх у нічний час в розважальних закладах вище перелічених сіл  та заручившись підтримкою адміністрацій закладів, учасники перевірки розійшлися з надією, що на цих вихідних учнівська молодь міста старанно готувалася до нового навчального періоду.

Категорія: Заходи | Переглядів: 593 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: