Головна » 2014 » Вересень » 4 » Діти з ПС під особливим контролем
21:44
Діти з ПС під особливим контролем

Незважаючи на складне суспільно-політичне становище у державі, увага дітям-сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування є пріоритетом державної політики. В районі функціонує 3 прийомні сімї та 2 дитячих будинка сімейного типу в яких виховується 17 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.


         Прийомна сім’я допомагає дитині, яка не може проживати у власній сім’ї з різних причин: батьки тяжко хворі і не в змозі турбуватися про дитину, померли, позбавлені батьківських прав тощо. За ініціативи директора  РЦСССДМ, в.о. начальника служби у справах дітей 04 вересня 2014 року було відвідано прийомну сім'ю с. Дихтинець, в якій виховується 2 прийомних дітей. 
Метою даного візиту було визначення потреб прийомної сім'ї ї , по можливості вжиття заходів щодо вирішення проблем даної сім'ї. В ході вивчення умов проживання встановлено, що діти повністю забезпечені сезонним одягом, взуттям та шкільним приладдям. Умови проживання задовільні. Мікроклімат у сім'ї позитивний .

З прийомними батьками проведено бесіду щодо впровадження і в подальшому умов, які б дали змогу хлопчикам  "стати на ноги", можливість знайти власне місце у житті та орієнтуватися в соціальному середовищі. Адже влаштування подальшого життя прийомних дітей, формування навичок самостійності і соціального досвіду, що дають змогу їм вирішувати у подальшому життєво необхідні проблеми, є для прийомних батьків  основним критерієм їх праці, професійного рівня як вихователів.

З дітьми також було проведено індивідуальні бесіди та проведено оцінку потреб кожного вихованця.
 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 413 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: