Головна » 2013 » Лютий » 5 » Виїзд в Киселицьку територіальну громаду в рамках спеціалізованого формування "Соціальна підтримка сім'ї"
17:38
Виїзд в Киселицьку територіальну громаду в рамках спеціалізованого формування "Соціальна підтримка сім'ї"

05.02.20013 року                                                                   с. Киселиці

 

Однією з форм оцінки сімейного стану, можливості батьків виконувати свої обов’язки по відношенню до дитини є інспектування сімей. Інспектування дозволяє оцінити, наскільки батьки в змозі задовольнити потреби дитини, чи справляються вони з своїми батьківськими обов’язками, які потреби має сім’я і яку допомогу їй можна надати. Дуже часто люди схиляються до вирішення проблем з точки зору своїх потреб; вони розповідають про всі негаразди, про все, що не спрацьовує, про інших людей, про те, що треба зробити. Результатом цього є те, що такі люди очікують, що хтось вирішить їхню проблему замість них самих.

Ефективність роботи з сімями на рівні села залежить від того, наскільки голова сільради переймається цими проблемами і розуміє необхідність такої роботи. Саме від нього залежить організація соціальної роботи у селі, координація і взаємодія суб’єктів соціальної роботи щодо надання соціальної підтримки сім’ям.

Працівниками РЦСССДМ  Фокшек М.І. спільно з головним спеціалістом ССД Шутак М.С., завідуючою сектору з питань молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту РДА Ковальчук О.В., соціальним працівником Путильського територіального центру Фокшек Т.М., здійснено виїзд перевірку в 1 прийомній сімї, 1 багатодітній та малозабезпеченій сім’ї, 2 сім’ях - опікунів з метою перевірки виконання прийомними батьками батьківських обов’язків, створення належних умов для виховання та проживання дітей, визначення сімейного мікроклімату.  З прийомною дівчинкою , 2 дітьми, позбавленого батьківського піклування проведено бесіди щодо проживання та взаємовідносин у сім’ях. Діти задоволені, для них створені всі належні умови, забезпечені сезонним одягом, взуттям. Прийомні батьки, баки-опікуни належним чином займаються вихованням та утриманням підопічних, роблять все можливе для  щасливого дитинства. У сім’ях панує тепла, доброзичлива атмосфера.

За результатами інспектування складено акт обстеження умов проживання багатодітної та малозабезпеченої сімї, проведено індивідуальну роботу з 3 дітьми, вчителями - предметниками Киселицької ЗОШ І-ІІІ ст., скореговано план дій психолога з приводу корекційної роботи з вищезазначеними дітьми. Завідуюча сектору з питань молоді та спорту Ковальчук О.В. акцентувала увагу на дотриманні прав дітей та запобіганню жорстокого поводження з дітьми. В ході консультації було роздано соціально-інформаційні буклети з питань виховання дітей, інформаційні буклети з питань запобігання насильства та адресами організацій, які надають допомогу жертвам жорстокого поводження.

 


Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 471 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: