Головна » 2015 » Червень » 15 » Виховання та утримання вихованців ДБСТ на постійному контролі соціальних служб
10:42
Виховання та утримання вихованців ДБСТ на постійному контролі соціальних служб

Виховання та утримання вихованців ДБСТ

на постійному контролі соціальних служб

Основним завданням усіх суб’єктів взаємодії місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання дітей в ДБСТ є надання необхідної допомоги та підтримки ДБСТ у створені належних умов для їх належного функціонування та захисту прав дітей, які в них виховуються; надання кваліфікованих послуг для оптимальної адаптації та розвитку дитини, яка виховується в ДБСТ і т.п.

В рамках плану роботи РЦСССДМ та ССД  з метою перевірки та обстеження умов утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що функціонує в с. Руська, було відвідано Руськівський ДБСТ, комісією у складі  представників РЦСССДМ, ССД, сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту.

У ході зустрічі з батьками-вихователями Антоніною Іллівною та Миколою Івановичем було обговорено умови утримання та виховання  дітей у  дитячому будинку сімейного типу .

Також було відмічено, що батьки-вихователі беруть на себе велику відповідальність і велике навантаження. Тому з метою недопущення професійного вигорання на базі ПРЦСССДМ  з батьками проводяться  щоквартально засідання груп взаємопідтримки, раз на два роки вони проходять навчання за програмою підвищення виховного потенціалу, крім того вони можуть отримати будь-яку допомогу від спеціалістів суб’єктів взаємодії місцевих органів виконавчої влади.

Батьки дитячого будинку сімейного типу  висловили свою вдячність усім службам району, що активно допомагають їм у вихованні прийомних дітей.

Представники РЦСССДМ та ССД провели індивідуальні бесіди з дітьми щодо правил поводження на воді, в лісі, роздано пам’ятки щодо першої допомоги при укусах ос, бджіл, гадюк.

Троє вихованців хлопчиків поїдуть оздоровлюватися в табір відпочинку обласного значення (путівки надав сектор молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту), 1 дівчинка проходитиме реабілітацію в реабілітаційному центрі для дітей з функціональними обмеженнями м. Чернівці, 1  - допомагатиме матері по господарству.

Представники соціальних служб закликали батьків-вихователів до подальшої тісної співпраці з усіма суб’єктами соціальної роботи та побажали їм успіхів у цій нелегкій праці, запевнивши, що з їх боку вони завжди знайдуть підтримку та практичну, дієву допомогу.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 436 | Додав: Irka | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: