Головна » 2018 » Грудень » 3 » ВІЛ-СНІД стосується кожного...
14:00
ВІЛ-СНІД стосується кожного...

1 грудня весь світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом та Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення даного захворювання. З метою підвищення рівня обізнаності широких верств населення щодо збереження власного здоров'я, надання достовірної інформації про ВІЛ-СНІД, профілактики передачі ВІЛ та формування навичок здорового способу життя, працівниками  РЦСССДМ, РС з питань пробації, відділу "Путильське бюро правової допомоги", КЗ "Путильська РЦЛ" підготували інформаційний захід «Подолаймо СНІД разом» та провели акцію «Червона стрічка». Цей день служить нагадуванням про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу.

         Для клієнтів сектору пробації, за ініціативою працівників РС з питань пробації, працівниками РЦСССДМ та лікарем наркологом КЗ Путильська РЦЛ проведено бесіду-лекцію, присвячену проблемам ВІЛ/СНІДУ.

         Україна, на жаль, посідає одне з перших місць у Центральній та Східній Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Організарори заходу  підготували цікавий та корисний інформаційний матеріал про ВІЛ і СНІД.

         У першій частині зустрічі провели пробне опитування присутніх з метою зясування рівня знань про дану проблематику, а потім зорганізували лекцію «Перепутані слова», присвячену підміні понять «любов», «кохання», «секс». Аналізували причини моральної та духовної деградації молоді. Часто ЗМІ з низькопробними фільмами чи передачами пропагують розпусний спосіб життя. Вести себе «вільно» у всьому, не позбавляти себе задоволення та не обмежувати своїх – от що модно та актуально. Але, чи варто прислухатися до того, що лунає з усіх боків. Можливо, краще увімкнути розум, мати власну позицію та вберегти себе від необдуманих вчинків і небажаних наслідків у майбутньому.

         У другій частині лекції йшлося про те, як себе захистити, про основні шляхи передачі вірусу та найпоширеніші міфи про це захворювання. Учасники заходу брали активну участь у розмові, задавали питання й висловлювали свої думки. Сподобалася аудиторії також запропонована тематична гра та складання тесту на обізнаність щодо ВІЛ/СНІД, розв’язували завдання з ентузіазмом, правильно відповідаючи на запитання, що стосувалися, зокрема, шляхів передачі вірусу. Аудиторія була одностайною в тому, що ВІЛ не може передаватися через повітря, рукостискання, укуси комах, комарів. Здебільшого інфікування відбувається парентерально та статевим шляхом. А найкращий захист від хвороби – морально здоровий спосіб життя.

         На завершення зустрічі присутнім роздали «Абетку самозахисту» та контрацептиви.Провідним фахівцем з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Путильської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості було презентовано учасникам заходу веб-базову платформу «Моя професія: он-лайн тестування», яка допомагає визначитися з майбутнім вибором професії.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 302 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: