Головна » 2013 » Вересень » 20 » «Вирішуємо проблеми разом»
13:57
«Вирішуємо проблеми разом»

 «Вирішуємо проблеми разом»


Сьогодні в кабінеті керівника апарату  райдержадміністрації відбулась зустріч «Вирішуємо проблеми разом», в якому взяли участь прийомні батьки, батьки-вихователі, які проживають в районі, перший заступник голови райдержадміністрації, директор районного центру СССДМ, завідуючий сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

         Під час зустрічі обговорено проблеми, перемоги та досягнення в нелегкій і відповідальній справі виховання дітей, що, незважаючи на свій вік, уже нажаль, мають значний негативний життєвий досвід, знають, що таке насилля і зрада найрідніших людей. В ході роботи порушені різноманітні проблеми та запитання, обговорено шляхи їх вирішення. Прийомні батьки ділилися власним досвідом з колегами . Зокрема було акцентовано увагу учасників засідання на спадковості як явищі. Насправді, спадковість – це потенціал. І те, як він реалізується, в першу чергу, залежить від сім’ї, в якій дитина виховується. Звісно, колір шкіри чи волосся дитина може успадкувати від своїх біологічних батьків, а от душевні якості, риси характеру, таланти можуть відкрити та виховати саме прийомні батьки. Дуже часто, діти потрапляючи до люблячої родини змінювалися на очах та виростали гідними членами суспільства, не зважаючи на «негативні гени .

Було також обговорено низку нормативно-законодавчих документів у сфері захисту прав дітей-сиріт . Завідуючим сектору молоді та спорту було підведено підсумки літнього оздоровлення вихованців ПС та ДБСТ. Головний спеціаліст ССД вкотре нагадала батькам про своєчасне проходження медичного обстеження. Батькам було продемонстровано відеофільм « Я больше сюда никогда не вернусь». Працівники РЦСССДМ надали батькам індивідуальні консультації згідно їх звернень. Ця зустріч була спрямована на виявлення самодопомоги, взаємодопомоги, сприяла особистісному росту учасників, гармонізації їх спрямувань, бажань та осмисленню власного життя. По закінченні всі учасники висловили своє бажання щодо подальшого функціонування  так званої групи взаємодопомоги, а соціальні працівники районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в свою чергу запевнили, що такі зустрічі будуть проводитись і надалі, будуть змістовними та цікавими у відповідності до запитів прийомних батьків.

Категорія: Заходи | Переглядів: 499 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: