Головна » 2016 » Серпень » 1 » ВПРОВАДЖЕННЯ СІМЕЙНОГО ПАТРОНАТУ В УКРАЇНІ
12:00
ВПРОВАДЖЕННЯ СІМЕЙНОГО ПАТРОНАТУ В УКРАЇНІ

За інформацією Міністерства соціальної політики України розпочато інформаційну кампанію щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

У зв’язку із прийняттям Закону України № 936-VІІ від 26.01.2016 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», з 2016 року створюється мережа патронатних сімей.

Сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує захисту, в сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, тимчасово влаштованих у його сім’ю (від 3 до 6 місяців), та несе відповідальність за їх життята стан здоров’я під час перебування. Сім’я патронатних вихователів – це подружжя, в якому один із членів на професійній основі виконує обов’язки патронатного вихователя.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; один з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курс спеціальної підготовки та відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Метою сімейного патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

Якщо Вас зацікавила дана інформація звертайтеся до працівників РЦСССДМ за детальною інформацією. Раді будемо Вам допомогти!

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 383 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: