Головна » 2013 » Березень » 22 » 24 березня Всесвітній день боротьби з туберкульозом
17:29
24 березня Всесвітній день боротьби з туберкульозом


Туберкульоз в Україні, як і в багатьох країнах світу, є однією з найпоширеніших інфекційних хвороб, що набула характеру епідемії. Від туберкульозу в світі помирає набагато більше хворих, ніж від усіх інших хвороб. Стрімке зростання захворювання на туберкульоз останніми роками в Україні призвело до того, що все частіше виявляють важкі, занедбані форми туберкульозу. Щороку діагностується до 20 тисяч нових хворих, серед них 3,5 тисячі дітей. Помирає від туберкульозу понад 7,5 тисяч людей.  

Проблема туберкульозу стає ще гострішою через поширення серед населення ВІЛ-інфекції та СНІДу, наркоманії, при яких туберкульоз виявляють у 2-3 рази частіше, ніж за звичайних умов. Але туберкульозом може захворіти кожен, тому щоб захистити себе і своїх рідних ми, в першу чергу, повинні вивчити цю проблему для самих себе, щоб потім вміти правильно відреагувати на ту чи іншу ситуацію. Неодноразово чуємо про цю проблему по телебаченню, радіо, з газет та інших інформаційних джерел, проводяться різні заходи в навчальних закладах та інших громадських місцях, щоб якимось чином захистити наше молоде покоління, наше майбутнє.

Сьогодні, напередодні Всесвітнього  дня боротьби з туберкульозом,  фахівцями з соціальної роботи Шепітської (Варварюк О.Т.), Селятинської (Габур М.В., Заєць І.М.), Плосківської (Бідіна С.З.), Сергіївської (Самашко І.А.), Конятинської (Паучек О.В.), Підзахаричівської (Кушнір П.А.), Розтоківської (Петращук Т.В., Балан О.М.), Мариничівської (Гордей І.С.), Усть-Путильської (Чигрин А.В.), Дихтинецької (Євенчук І.В.), Путильської ( Несторяк Т.М., Савчук Н.І., Торак Т.В., Магалюк Л.В.), Киселицькій (Торак М.М., Микитчук Т.В.), Довгопільській (Рейкало С.Ю.) спільно з представниками ФАПів, сільських амбулаторій сімейного типу проведено низку групових  заходів у  ЗОШ I-III, І-ІІ  ступенів та НВК району.  Зустрічі пройшли в цікавій атмосфері та жвавому діалозі.

 Проблема боротьби з туберкульозом у світі і в Україні занадто актуальна. Тому сподіваємося , що спільними зусиллями піднімемо рівень обізнаності наших громадян у питанні профілактики туберкульозу. А учні й надалі запропонували проводити подібні заходи у співпраці з різними суб’єктами соціальної роботи.
Категорія: Заходи | Переглядів: 584 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: