Головна » 2014 » Березень » 9 » Вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка
18:12
Вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка




Святкові заходи відбулись 9 березня біля пам’ятника Т.Г.Шевченку  у селі Тюдів, що на Івано-Франківщині. Фахівець з соціальної роботи Підзахаричівської територіальної громади, освітяни, шанована мистецька громада, громадські діячі та жителі наближених сіл з нагоди святкування 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка поклали квіти до його пам’ятника.

У ході святкового заходу діти, в гуцульських вишиванках, із неприхованою гордістю за автора декламували вірші видатного поета.

   Символічно, сходову доріжку, що веде до пам’ятника, на час свята організатори  оздобили вишитими рушниками та віршованими рядками із поем Кобзаря.  

Кожен, хто взяв участь у святі, в тій чи іншій мірі причетний до мистецтва хотів бодай частково висловити безмежну дяку Тарасу Шевченку – людині, що вміло володіла багатьма талантами.  

На знак шани і поваги до поета вишитими рушниками було викладено слово «Кобзар».  Завершуючи святкове дійство присутні заспівали національний гімн, щоб знову і знову проявитися свідомою, патріотичною нацією, яка шанує своє минуле та бореться за майбутнє.


 

Категорія: Заходи | Переглядів: 449 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: