Головна » 2013 » Липень » 8 » Всі ми родом з дитинства...
10:44
Всі ми родом з дитинства...

 Всі ми родом з дитинства… У кожного існують перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас протягом усього життя і залишаються своєрідною реліквією. Психологи стверджують, що характер людини формується в перші 5-7років життя, і від того, якими вони були, багато в чому залежить її подальша доля. 

        Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна маленька людина залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це мала уособлювати родина , якої у крихітки тепер не існує. Таким дітям, молоді, які залишилися в силу життєвих обставин без звичного оточення і піклування, батьківського виховання найважче адаптуватися у сучасному суспільстві. 

        Саме тому працівники Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом року проводять системну роботу з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. При центрі постійно проводяться консультації, бесіди

        Впродовж навчального року проводяться лекції-бесіди з особами з числа дітей-сиріт на тему : «Мої права та обов’язки» у навчальних закладах. Так, протягом червня 2013 року  працівники Центру відвідали 14 територіальних громад, де 21 особа з числа дітей - сиріт мали змогу отримати консультації фахівців Центру, та детально ознайомитися із своїми правами і обов’язками, кожен  отримав візитівку Центру та координати ФСР в територіальній громаді, щоб у разі потреби міг звернутися за допомогою. 

    Путильським РЦСССДМ спільно з ССД комісійно проведено інвентаризацію житла дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, яке належить їм на праві користування (власності).

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 722 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: