Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Вживаються заходи щодо забезпечення житлом дітей-сиріт
12:48
Вживаються заходи щодо забезпечення житлом дітей-сиріт


Вживаються заходи щодо забезпечення житлом дітей-сиріт

        Сьогодні під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації М.Платановського відбулось перше засідання комісії з використання коштів субвенції з обласного бюджету на виконання заходів Комплексної програми з забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Чернівецькій області на 2013-2015 роки. В склад комісії входить директор Путильського РЦСССДМ  М.Фокшек. Було обговорено загальні питання з даної проблематики, визначено напрямки роботи та механізм діяльності комісії.

       Як поінформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Т.Фрасинюк  ситуація із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа викликає занепокоєння. Так, на початок жовтня тільки 4 дітей даної категорії із 57 мають таке житло.

        Директор центру СССДМ М.Фокшек доповіла присутнім про те, що фахівцями з соціальної роботи здійснено соціальні інспектування осіб з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки та проведено вивчення їх потреб.

       В ході обговорення  комісією прийнято такі рішення :

·        відповідно до якого службі у справах дітей райдержадміністрації подати пропозиції та сформувати списки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа, які потребують поліпшення житлових умов в порядку черговості проведення робіт з поточного та капітального ремонту (реконструкції, переобладнання) житла і подати їх на затвердження голові райдержадміністрації до 11.11.2013р.

·        службі у справах дітей необхідно розробити районну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа в Путильському районі на 2014-2015 роки та подати на затвердження сесії районної ради до 15.11.2013р.

·        Дано рекомендації сільським та селищному голові поставити на квартирний облік  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на облік громадян, як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

·        Надавати в позачерговому порядку право на житло дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, в яких не має або втратили право на житло, квартири, які передаються місцевим органам влади.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 422 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: