Головна » 2015 » Травень » 5 » З умовно засудженими особами проведено семінар-навчання
05:21
З умовно засудженими особами проведено семінар-навчання

З умовно засудженими особами проведено семінар-навчання

Сьогодні на базі районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  за участі керівника апарату райдержадміністрації Марії Яків'юк відбувся семінар-навчання з особами, які є умовно засудженими. До соціально-виховного заходу залучено спеціалістів кримінальної виконавчої інспекції та завідувача сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Учасники заходу – неповнолітні та молоді люди до 35 років. У кожного своя історія, свій невдалий крок, і кожен відповідає за вчинення протизаконного діяння, яке регулюється саме Кримінальним кодексом України. Є молоді люди, які розуміють свої помилки і хочуть виправитися, але є й такі, які мають абсолютно протилежну думку щодо свої вчинків та способу життя.

Організовуючи захід працівники РЦСССДМ та РП КВІ намагались максимально наблизитись до розв'язання проблем, з якими зустрічаються умовно засуджені. Зокрема про проблему безробіття і як її можна подолати шляхом здобуття освіти чи як знайти роботу до душі.

Правонавчальною була розповідь представника кримінально-виконавчої інспекції. Андрій Горбан доніс присутнім цікаву та цінну інформацію. Даючи відповіді на запитання він доступно розтлумачив аспекти чинного законодавства, наводячи  приклади з життя.

Далі розмову повів представник сектору молоді та спорту, який акцентував увагу присутніх на питаннях дотримання правил поведінки в громадських місцях, а саме: заборону паління та розпиття алкогольних напоїв.

За допомогою практичних вправ представники районного центру прагнули об’єднати всіх присутніх в одну дружню команду. Адже такі молоді люди здебільшого закриті в собі, тому з ними повинні проводитися такі заходи, навіть індивідуально, а якщо комусь з них потрібно, то й конфіденційно. Важливою є адаптація таких молодих людей у суспільстві.

Звичайно, найважливіший результат після таких заходів – це те, що умовно засуджені не повертаються до злочинних діянь, а продовжують нормальне життя в рамках закону. Даним заходом охоплено 16 осіб, з них 1 неповнолітній.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 420 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: