Головна » 2019 » Квітень » 1 » Захід для умовно-засудженої молодді
15:40
Захід для умовно-засудженої молодді

Процес соціалізації постійно супроводжується необхідністю вибору людиною однієї з альтернатив поведінки, різноманітними реакціями у взаємодії з окремими людьми та соціумом. І хоча для більшості індивідів соціальні вимоги є стимулом для вдосконалення, досягнення гармонії з оточенням, немало їх негативно реагує на вимоги суспільства, що спричинює відхилення у поведінці, асоціалізацію.

Сьогодні працівники Путильського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області Олеся Гордей та Тетяна Торак, спільно з директором Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марією Фокшек та головним спеціалістом Путильського бюро правової допомоги Валерією Кермач, провели бесіду з клієнтами пробації на тему: «Зміна антисоціальних установок".
Основною метою заходу було звернути увагу присутніх чому одні об'єкти або ситуації нам подобаються, а інші - викликають негативні стосунки, у чому причина того, що наші відносини до різних речей і явищ схильні до змін і часом досить істотних, яким чином взагалі у нас з'являються ті чи інші соціальні установки та чи пов'язані вони між собою.

У ході заходу організатори звернули увагу, що «більшість соціально-психологічних підходів до соціалізації особистості ґрунтується на усвідомленні унікальності її буття, на переконаннях у тому, що вона є свідомою істотою з невичерпними потенційними можливостями для позитивного росту і самоактуалізації в суспільстві. Однак, поряд із соціально прийнятними зразками людської поведінки, існують й антигромадські, антисоціальні прояви такі як наркоманія, алкоголізм, злочинність, жорстокість, апатія, суїцид, які є наслідком асоціалізації особистості».

В завершенні бесіди, для посилення виховного впливу, клієнтам пробації був продемонстрований документальний фільм «Почуй мене». Почуте і побачене викликало інтерес у присутніх, про що свідчила велика кількість запитань з їхнього боку. Більшість стверджувало, що знайомі з основними правовими нормами та не допускають їх порушень. Регулятором правослухняної поведінки, за їх словами, служить дотримання норм моралі та звичаїв.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 315 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: