Головна » 2013 » Травень » 21 » Заходи з профілактики негативних явищ та злочинності серед неповнолітніх та молоді
09:36
Заходи з профілактики негативних явищ та злочинності серед неповнолітніх та молоді

Травень 2013 року

Заходи з профілактики негативних явищ та злочинності серед  неповнолітніх та молоді

    Підліток, молодь  і злочин …. нібито несумісні поняття. Наше життя складається з вчинків, а у вчинках виражається сутність людини. Тому у своєму житті ми повинні дотримуватись  певної відповідальності за свої дії. 

    Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні обставини. Часто підлітки  вважають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони неповнолітні. Проте гуманне ставлення до дітей у суспільстві ніяк не означає , що треба потурати їм в усьому.

    Через вчинки людина спілкується з іншими людьми, ними вона власне виражає  ставлення до природи людей, життєвих подій. Вчинок реалізує моральну спрямованість поведінки людей.

У перехідний період (12-16 років) людина вже не дитина, але й  ще не доросла. У такий період 

нібито заново народжується особистість ,формується світогляд, проявляються пізнавальні здібності, цікавість, самоаналіз, мудрування, «копання  собі», прагнення самостійності, намагання звільнитися від опіки батьків, вчителів, наставників. При цьому з’являється маса життєвих проблем, у тому числі невпевненість у собі, переживання власної малоцінності, нікчемності.

Кримінальна відповідальність - це обов’язок особи дати звіт про свої дії уповноваженим на те державним органам. 

    У Путильському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  працює спеціалізоване формування «Мобільний консультативний пункт», що забезпечує профілактичну роботу в районі.

        15.05.2013  на виконання графіку спільних перевірок представниками Путильського РП КВІ , представниками  спостережної комісії, фахівцями з с соціальної роботи по сс. Киселиці (Тораки), Усть-Путила, Дихтинець здійснено виїзд. В результаті – умови проживання задовільні, нарікань з боку сусідів, близького оточення до підопічних немає. Мультидисциплінарна команда надали комплекс соціальних послуг з питань, що цікавили під облікових.

        16-17.05.2013  проведено анкетування осіб, що повернулися з МПВ щодо виявлення нагальних проблем з якими стикаються в повсякденному житті (за дорученням голови спостережної комісії). В результаті – 60% мають проблеми з працевлаштуванням, 20% - з налагодженням соціальних контактів з соціумом, 10% - зі здоров’ям

        20.05.2013 року спеціалістами РЦСССДМ спільно з Путильською КВІ проведено групове консультування молоді з питань збереження репродуктивного здоров’я, та профілактиці ІПСШ. В ході даного заходу було продемонстровано відеофільм «Куріння, алкоголь – чинники, що штовхають в прірву». Взяло участь 9 осіб засуджених до покарань без позбавлення волі та 3 осіб, що повернулися з МПВ

21.05.2013 року спеціалісти центру разом з  оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей , працівниками ССД, КВІ виїжджали до шкіл району (Розтоківської  ЗОШ, Мариничівськогго НВК) для проведення профілактичної роботи щодо попередження злочинності серед учнів  на тему: «Перше і останнє знайомство з кримінальним кодексом». Учнів шкіл   проінформовано про статистичні дані в розрізі району щодо кількості дітей, які з різних причин перебувають на обліку  кримінальної міліції у справах дітей. Пояснено особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, повідомлено про суми штрафів, які стягуються з батьків за неналежне виховання дітей. Спеціалісти мультидисциплінарної команди  закликали учнів школи та НВК перш, ніж вчинити злочин, зупинитися та поміркувати про  наслідки, які настають від протиправних вчинків…

Категорія: Заходи | Переглядів: 766 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: