Головна » 2018 » Травень » 21 » Запобігання насиллю в сім’ї та захист дітей від жорстокого поводження
16:36
Запобігання насиллю в сім’ї та захист дітей від жорстокого поводження

Насильство в сім’ї є величезною проблемою державного значення, воно завдає шкоди всім її членам, зокрема призводить до розладів здоров’я, психіки, погіршення психологічного клімату в родині. Діти, які виховуються в сім’ї з проблемою насильства, підсвідомо переймають модель насильницької поведінки, а в більш зрілому віці виявляють агресію, є схильними до негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі.
21 травня 2018 року на базі Путильського відділення поліції за участі працівників Путильського районного сектору з питань пробації, начальника відділу «Путильського бюро правової допомоги», дільничних офіцерів поліції та директора Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено бесіду з клієнтами пробації на тему: «Запобігання насиллю в сім’ї та захист дітей від жорстокого поводження».
У ході заходу було розкрито поняття «насильства в сім’ї», його види та причини виникнення. Найбільш гостро обговорювалося питання психологічних передумов формування насильницької поведінки особистості, тому що тривогу викликає той факт, що різні форми насильства, як безпосереднього, так і непрямого сприймаються українською молоддю як цілком допустимі. Також було надано інформацію щодо відповідальності за вчинене насильство в сім’ї та куди звертатись у разі виникнення питань.
Безперечно, проблема попередження насильства в сім’ї є надзвичайно складною і об’єднує в собі безліч взаємопов’язаних аспектів – соціальних, юридичних, економічних, медичних, психологічних, політичних. Тому для її подолання необхідно застосовувати в комплексі як заходи правового характеру, так і підтримку та захист жертв, соціальну допомогу, широко використовувати превентивно-виховний та просвітницький потенціали впливу.

По завершенню бесіди підобліковим працівниками РЦСССДМ було роздано соціально-інформаційні буклети з вищезазначеного питання

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 343 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: