Головна » 2014 » Серпень » 1 » ЗДІЙСНЕНО ВІДВІДУВАННЯ БАГАТОДІТНОЇ СІМ'Ї
22:06
ЗДІЙСНЕНО ВІДВІДУВАННЯ БАГАТОДІТНОЇ СІМ'Ї

ЗДІЙСНЕНО ВІДВІДУВАННЯ БАГАТОДІТНОЇ СІМ'Ї

Соціальна робота із сім'ями займає провідне місце в діяльності  районного центру соціальних служб для молоді та служби у справах дітей. І це цілком закономірно, адже багато соціально–психоло­гічних, а особливо соціально-економічних проблем детерміновані неблагополуччям у сім'ї. Такі родини є індикатором соціальної захищеності суспільства. Якщо їх багато, росте й число проблем, а з ними – рівень навантаження працівників ССД та РЦСССДМ. Щодень доводиться фахівцям мобілізовувати суміжні служби, шукати транспорт, прораховувати варіанти – все для того, щоб допомогти конкретній родині. Часом доводиться вступати в доволі неприємні перемови з людьми, що вже настільки звиклися зі своїми проблемами, з безвихіддям, що втратили всяку надію змінити щось на краще.

З метою належного контролю за вихованням та утриманням неповнолітніх у сім'ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах (проживає у віддаленому населеному пункті Гребінь) представниками РЦСССДМ, ССД, територіального центру надання соціальних послуг, УПСЗН було здійснено відвідування багатодітної сім'ї. З матір’ю проведено індивідуальну бесіду з питань належного виховання дітей, роз’яснено норми СКУ та надано спектр інформаційних послуг щодо роз’яснення змін у виплаті державних соціальних допомог та дітьми було проведено індивідуальні бесіди щодо їх поводження у лісі, на річці, при укусах ос, бджіл, гадюк.

Даний напрямок роботи є пріоритетним , тому службою у справах дітей  райдержадміністрації  спільно з   районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, виконавчими комітетами  сільських рад   ведеться  робота по своєчасному  виявленню сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 

Протягом тижня проведено обстеження умов проживання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах сіл Сергії , Плоска. Всього обстежено 5 сімей, в яких виховується 16 дітей. Під час спільних обстежень проводяться профілактичні бесіди щодо попередження вчинення насильства в сім’ях, запобігання конфліктів, належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя, профілактики вчинення правопорушень та злочинів, надаються соціальні послуги. Дані сім’ї на момент обстеження  забезпечені продуктами харчування та дровами.

На   обліку служби у справах дітей  перебуває  35   дітей,  із 11  сімей,  що опинилися в складних життєвих обставинах. Найбільша кількість сімей, які опинились у складних життєвих обставинах через наступні причини: батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, алкогольну залежність членів сім’ї, зневажливе ставлення та складні стосунки в сім’ї, інвалідність батьків, або дітей, насильство . Ці причини залишаються основними впродовж останніх років.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 426 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: