Головна » 2013 » Березень » 30 » ЗДОРОВ'Я ДИТИНИ - ВІД РОДИНИ
22:57
ЗДОРОВ'Я ДИТИНИ - ВІД РОДИНИ


В формуванні здорового способу життя серед шкільної молоді важливу роль має відігравати сім’я, родина. При цьому поняття «здоров’я» розглядається в його найбільш широкому розумінні - це не тільки відсутність хвороб або фізичних дефектів, а стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя.

Правильний підхід до виховання дитини у сім’ї безпосередньо впливає на її майбутнє. Тому надзвичайно важливо, в якій атмосфері вона виховується, наскільки батьки відповідально ставляться до своїх обов’язків. Проте, на жаль, непоодинокими є факти, коли діти позбавлені розуміння з боку рідних людей, не відчувають моральної підтримки, і будь-які негаразди у родині негативно позначаються як на психічному, так і фізичному розвитку особистості.

В рамках роботи над цією програмою як школи, так і Центр працюють і з учнями, і з їх батьками. Вже добре зарекомендували себе бесіди із батьками «Батьківська позиція - розуміння, визнання і прийняття дитини.» та «Дитина - дзеркало життя своїх батьків». Найпопулярнішою серед учнів є тема «Батьки моїми очима», де діти та підлітки у вузькому колі можуть розповісти про типові та нетипові конфлікти зі своїми батьками.

Забезпечити поетапне набуття батьками знань про основні правила та принципи культури міжособистісних взаємин у сім'ї, розвинути практичні вміння реалізації культури взаємин з дитиною шкільного віку – ось основна мета цієї програми.

Для учнів результатом роботи має бути зміна цінностей у їх свідомості шляхом приведення позитивних прикладів стосунків у сім’ях та підняття цінності понять «сім’я», «родина» на традиційно-історичній основі з погляду у історію українського народу.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 995 | Додав: Irka | Рейтинг: 10.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: