Головна » 2013 » Квітень » 19 » «Здоровий спосіб життя – запорука здоров’я нації»
16:19
«Здоровий спосіб життя – запорука здоров’я нації»

 

«Здоровий спосіб життя – запорука здоров’я нації»

        Сьогодні дуже гостро стоїть питання боротьби із шкідливими звичками. Ніхто і не підозрював, що хвороби викликані тютюнопалінням, наркоманією, алкоголізмом призведуть до великих втрат, а найголовніше до втрати молодих, енергійних, талановитих особистостей, у руках яких знаходиться майбутнє нашої держави. Скоріше всього, вживання наркотиків та алкогольних напоїв починається в молодому віці, причому, основним мотивом, що штовхає молодь до вживання наркотиків та алкогольних напоїв є цікавість і наслідування. 

         Нині навряд чи якесь свято, сімейні урочистості або день народження обходиться без чарки спиртних напоїв. Вживання вина, пива чи горілки міцно увійшло в побут і традиції нашого народу. Так що ж таке алкоголь? Харчовий продукт наркотик чи отрута? Саме це питання і стало основним з тих які розглядалися  протягом 2 декади  квітня поточного року серед учнів 9-х класів Сергіївської, Путильської, Яблуницької, Конятинської, Самаківської, Замогильної, Дихтинецької ЗОШ  І-ІІІ ст..

У ході занять, яке підготували і провели фахівці із соціальної роботи Савчук Н.І., Торак Т.В., Магалюк Л.В., Несторяк Т.М., Євенчук і.В., Левицький А.М., Паучек О.В., Тищенко О.С.,Самашко І.І., було розглянуто основні шкідливі звички, що поширені серед молоді. Ставився акцент на те, що більшість шкідливих звичок ведуть до звикання та виникнення залежності.           

         Даний захід націлював учнів на бережливе ставлення до власного здоров’я, формував навички та показував переваги здорового способу життя, активізував знання дітей та власний досвід, підвищив рівень поінформованості з зазначених питань.

Наприкінці  занять дітей було запрошено взяти участь у виконанні вправи «Павутинка», виконуючи яку діти змогли переконатися, що у житті бувають ситуації, у які легко вплутатися, а виплутатися буває дуже тяжко, іноді навіть неможливо.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Працюємо на випередження

    Викорінення негараздів нашого сьогодення починається з виховання підростаючого покоління та вчасного виявлення серед населення груп так званого ризику виникнення соціальних проблем. І тут на допомогу батькам та школі приходять фахівці із соціальної  роботи  центру соціальних служб.   

       Налагодивши співпрацю з громадою – дільничними  інспекторами та лікарями, просто небайдужими пересічними громадянами,  працівники Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді отримали можливість діяти не тільки на вирішення, а й на випередження складних життєвих ситуацій, що виникають  у багатьох  сім’ях із дітьми. 

    З цією метою центром розроблено низку профілактичних заходів, які за погодженням з відділом освіти проводять його фахівці в учнівських   колективах шкіл району. До такої роботи також залучаються волонтери і представники організацій-партнерів центру.

    Зустрічі фахівців з підлітками відбуваються у виді  бесід, лекцій з елементами тренінгу, відеолекторіїв тощо  з використанням сучасних інтерактивних технологій подання та засвоєння інформації. На думку працівників центру, такі форми роботи з молоддю мають суттєві позитивні результати, адже вони розраховані не тільки на теперішній час, а й на перспективу.

    Тематика занять досить широка – це популяризація здорового способу життя, правова освіта молоді, протидія торгівлі людьми,  насильству в сім’ї, жорстокому поводженню з дітьми, профілактика правопорушень, тютюнокуріння, вживання алкогольних напоїв, наркотичних засобів, ВІЛ/СНІДУ, туберкульозу, інших соціально небезпечних хвороб, раннього соціального сирітства, виховання відповідального батьківства, толерантного ставлення до людей з особливими потребами та інше.

          Тільки за останні тиждні, з 8 по 19 квітня, фахівцями центру проведено в навчальних закладах 10 групових заходів з пропаганди здорового способу життя.  Працюючи з дітьми та молоддю, вони постійно підвищують свій освітній рівень, опановуючи нові  форми викладення матеріалу, що були би цікаві юнацькій аудиторії.

    Від початку  року працівниками Путильського районного ЦСССДМ було підготовлено та проведено 84 профілактичних групових заходи, якими охоплено  2725  особи із числа учнів.  У своїй діяльності центр спрямовує максимум зусиль на те, щоби запобігти виникненню і поширенню негативних явищ у суспільстві, адже легше не допустити лиха, ніж потім долати його інколи незворотні наслідки.

Категорія: Заходи | Переглядів: 1020 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: