Головна » 2018 » Липень » 2 » Зміна антисоціальних установок.
15:20
Зміна антисоціальних установок.

Процес соціалізації постійно супроводжується необхідністю вибору людиною однієї з альтернатив поведінки, різноманітними реакціями у взаємодії з окремими людьми та соціумом. І хоча для більшості індивідів соціальні вимоги є стимулом для вдосконалення, досягнення гармонії з оточенням, немало їх негативно реагує на вимоги суспільства, що спричинює відхилення у поведінці, асоціалізацію.
         Так, 02.07.2018 року працівники Путильського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області Олеся Гордей, Тетяна Торак спільно з начальником відділу соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяною Несторяк та начальником Путильського бюро правової допомоги Світланою Карапко провели бесіду з клієнтами пробації на тему: «Зміна антисоціальних установок".
         Основною метою заходу було звернути увагу присутніх чому одні об'єкти або ситуації нам подобаються, а інші - викликають негативні стосунки, у чому причина того, що наші відносини до різних речей і явищ схильні до змін і часом досить істотних та яким чином взагалі у нас з'являються ті чи інші соціальні установки.
         В ході заходу організатори звернули увагу, що більшість соціально-психологічних підходів до соціалізації особистості ґрунтується на усвідомленні унікальності її буття, на переконаннях у тому, що вона є високосвідомою істотою з невичерпними потенційними можливостями для позитивного росту і самоактуалізації в суспільстві. Однак, поряд із соціально прийнятними зразками людської поведінки, існують й антигромадські, антисоціальні прояви (наркоманія, алкоголізм, злочинність, жорстокість, апатія, суїцид тощо), які є наслідком асоціалізації особистості.
         По завершенню бесіди для посилення виховного впливу клієнтам пробації був продемонстрований документальний фільм «Почуй мене». Почуте і побачене викликало інтерес у присутніх, про що свідчила велика кількість запитань з їхнього боку. Більшість стверджувало, що знайомі з основними правовими нормами та не допускають їх порушень. Регулятором правослухняної поведінки, за їх словами, служить дотримання норм моралі та звичаїв.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 327 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: