Головна » 2014 » Квітень » 24 » «Знати, щоб не помилитись»
14:21
«Знати, щоб не помилитись»

«Знати, щоб не помилитись»

Виховання дитини – це наші радощі і розпачі, це наше теперішнє, наше майбутнє, це те, чим ми живемо. І, звичайно, якщо є проблеми у поведінці дитини, то, напевно, варто сприймати це на рахунок не лише батьків.  

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді приділяє значну увагу профілактичній роботі у підлітковому середовищі, особливо серед тих, хто перебуває на внутрішньо шкільному обліку та їх батьків. ФСР центру ставили за мету запровадити такі форми і методи роботи з даного напрямку, щоб діти були повноправними учасниками заходу, в якому беруть участь чи вчителі, чи батьки, чи працівники інших зацікавлених організацій, самостійно робили висновки щодо необхідності власну поведінку співвідносити з нормами суспільної моралі.

Так, проведено низку заходів протягом квітня на тему «Підліток і закон» з підлітками із сімей, що опинились в складних життєвих обставинах, та тими, хто перебуває на внутрішньо шкільному обліку. Під час інформаційних повідомлень дорослі та діти обговорювали як ті чи інші негативні події впливають на ще не сформовану психіку дітей, в якій мірі залежить формування особистості від вчинків, емоцій, вражень, як вирішувати проблеми, не ускладнюючи відношення зі світом. Під час занять з елементами тренінгу «Знати, щоб не помилитись» підлітки вчилися, як впевнено сказати «ні» поганому вчинку, як налагоджувати власні емоційні проблеми, знаходити конструктивні рішення у спілкуванні з дорослими . ФСР центру  ознайомили присутніх з інформацією щодо відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків, про відповідальність дітей за скоєння злочинів. В кінці заходу учні самостійно визначили ті правила, що на їх думку сприятимуть становленню гарної поведінки та допоможуть протистояти будь-яким негативним проявам.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 431 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: