Головна » 2017 » Квітень » 28 » «Зробимо Україну чистою разом!»
15:24
«Зробимо Україну чистою разом!»

«Зробимо Україну чистою разом!» — наймасштабніша щорічна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. Стратегічною метою акції є формування у населення України культури дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, об’єднання громади, влади, бізнесу та ЗМІ для розбору стихійних сміттєзвалищ, а також переведення України до 2020 року на роздільний збір і переробку відходів.
        
Сьогодні  за ініціативи районного сектору з питань пробації, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  було ініційовано прибирання території для молоді, яка засуджена до покарань без позбавлення волі та такої, що повернулася з місць позбавлення волі. Попередньо працівники РС з питань пробації  навчили їх, як правильно сортувати сміття. Активістів акції вразила величезна кількість сміття повсюди (люди залишали за собою пляшки, одноразовий посуд, консервні банки).  

Начальник районного сектору з питань пробації, координатор акції О.Гордей та начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Т.Несторяк  акцентували увагу на тому, щоб « довкілля було чистим - мало організовувати толоки. Насамперед люди мають припинити смітити. В народі кажуть: "Краще пізно ніж ніколи!", а ми вам скажемо: "Довкола себе краще створити чистий світ – без сміття та бруду!". Коли рано розумієш, що треба щось міняти у житті ти маєш час виправити себе. Ти маєш час зробити світ красивим і чистим. Ти маєш час... Час смітити уже пройшов - настав час збирати за собою!

В ході прибирання учасники акції мали змогу поділитися своїм життєвим досвідом у вирішенні тих чи інших питань та отримали вичерпні відповіді щодо переваг сортування відходів

По завершенню прибирання учасники акції були нагородженні подяками від президента громадської організації ««Let’s Do It! World», а самі учасники розійшлися з твердим переконанням сприяти соціально-екологічний просвіті в широких масах населення та прививати любов мешканців краю до навколишнього середовища. Хай небо буде мирним – а Україна – чистою!

 

Довідково: Акцію «Зробимо Україну чистою разом!» проводить громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» (LDU), яка є частиною всесвітнього руху «Let’s Do It! World», що об’єднує понад 14 мільйонів людей в 112 країнах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Акція «Зробимо Україну чистою разом!» не підтримує жодної політичної партії та є некомерційним соціальним проектом, який проводиться винятково на громадських засадах. Акція вже стала найбільшим соціальним проектом України.
 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 396 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: