Головна » 2013 » Вересень » 23 » Зустріч з молодими людьми, неповнолітніми, які перебувають на обліку у Путильській кримінально – виконавчій інспекції
12:51
Зустріч з молодими людьми, неповнолітніми, які перебувають на обліку у Путильській кримінально – виконавчій інспекції

 

 Відповідно до Плану роботи РЦСССДМ та Плану спільних заходів щодо ресоціалізації молоді , яка засуджена до покарань без позбавлення волі спільно з Путильською кримінально-виконавчою інспекцією та районним центром зайнятості було організовано зустріч з молодими людьми, неповнолітніми, які перебувають на обліку у Путильській кримінально – виконавчій інспекції Державного департаменту України з питань виконання покарань. На зустрічі були присутні перший заступник голови районної державної адміністрації Платановський М.П., директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Фокшек М.І., начальник КВІ Горбан А.І., представник районного центру зайнятості А.С.Горбан.

 

На порядку денному розглядалися питання обліку та спектру соціальних послуг, які надаються РЦСССДМ, питання працевлаштування та зайнятості молоді, проблеми соціально-побутового характеру, проблеми залежності ( алкогольна).

В ході обговорення першим заступником голови РДА Платановським М.П. акцентовано увагу присутніх на легалізації трудових відносин з приватними підприємцями.

Обговорено було ще низку питань (доповідачі - А.І. Горбан, Фокшек М.І., Горбан А.С.) які турбують молодь, а саме: питання переваг офіційного працевлаштування, що є дуже актуальним на сьогодні, спектр послуг, що надає РЦЗ, ведення безпечного способу життя, турбота за власне здоров’я з метою попередження алкоголізації, а також обговорено підстави для зменшення терміну перебування на обліку та ряд інших питань, які хвилювали молодь.

Спокусити людину алкоголем – найпростіший спосіб збити її зі шляху до самовдосконалення і запустити процес деградації як окремої особистості, так і всього суспільства. Від алкоголізму в Україні щороку помирає близько 40 тисяч людей. У 25% випадків це алкогольне отруєння. Ще чверть – серцеві напади від непомірного споживання. А інша половина – захворювання, нещасні випадки, пов’язані з вживанням алкоголю.

Метою профілактики згубного впливу алкоголю фахівцем з соціальної роботи ІІ категорії Путильського районного центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Савчук Н.І.  проведено відео лекція  на тему «Хто горілку вживає – той швидко розум втрачає». Нею було акцентовано «щоб мати сили долати довгу й складну життєву дорогу, молоді потрібно мати міцне здоров’я, уміти бачити красу в собі та в інших, пізнати себе й повірити в себе, потрібно знайти власну стежку до здоров’я. Власне життя та власне здоров’я залежать від особистого вибору кожного із нас».


 Фахівцем з соціальної роботи ІІ категорії РЦСССДМ  Несторяк Т.М.  було проведено анкетування присутніх з метою моніторингу ситуації в соціально-побутовій сфері підопічних. По завершенню було надано практичні рекомендації для вирішення конкретних ситуацій.

         І як, висновок, молоді було запропоновано, щоб такі зустрічі стали постійними, систематичними для спільної допомоги та уникнення скоєння повторних злочинів

Категорія: Заходи | Переглядів: 553 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: